AÖF öğrencilerinden kredili sisteme geçilmesine tepki

AÖF öğrencilerinden kredili sisteme geçilmesine tepki


KAYSERİ (A.A) - Kayseride bir grup Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi kredili sisteme geçilmesine tepki gösterdi.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından desteklenen eylemde, grup adına konuşan Berkay Şayir, Açıköğretim Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde yapılan değişikliğin ardından kredili sisteme geçilmesiyle birlikte öğrenciler olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.
     Kayıt esnasında verilmesi gereken ders kitaplarının açık öğretim fakültesi bürolarına geç veya eksik geldiğini, bu nedenle kitapları zamanında ve tam olarak alamadıklarını belirten Şayir, şunları kaydetti:
     "Anadolu Üniversitesinden başlıca taleplerimiz arasında bütünleme, muafiyet ve formasyon hakkımız gelmektedir. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 2011-2012 eğitim öğretim döneminden itibaren tüm üniversitelerin öğrencilerine bütünleme sınavı hakkı tanımıştır. Anadolu Üniversitesi ise bu kararı yok sayıp bütünleme hakkımızı elimizden almıştır. YÖK, Anadolu Üniversitesinin bu keyfe keder tutumu karşısında, mağdur öğrencilerin yanında olmak yerine, desteğini Anadolu Üniversitesine vermiştir. Bu noktada YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığını göreve çağırıyoruz. Anadolu Üniversitesinin, başlatmış olduğu uygulama ile maalesef daha önceden almış olduğumuz ve muaf olmamız gereken dersler bize tekrar kredili sistem ile dayatılmıştır."
    
     Muhabir: Stajyer / Musa Özyürek
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber AÖF öğrencilerinden kredili sisteme geçilmesine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER