AOSB İstihdam Bürosu hizmete başladı

AOSB İstihdam Bürosu hizmete başladı


ADANA (A.A) - Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) İstihdam Bürosunun hizmete başladığı bildirildi.
     AOSBden yapılan yazılı açıklamada, AOSBnın yönetim binasında hizmet veren İstihdam Bürosunun, faaliyet gösteren firmaların eleman ihtiyaçlarına yanıt vermek amacıyla kurulduğu belirtildi.
     AOSB Başkanı Bekir Sütcü, İŞKURun verdiği bu hizmetin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, İstihdam Ofisinde dönüşümlü olarak 4 personel görev yaptığını bildirdi.
     Sütcü, bu görevlilerin sanayi bölgesindeki iş yerlerini ziyaret ederek ara eleman ihtiyaçlarını tespit edeceğini, daha sonra İŞKURa kayıt yaptıran elemanlardan vasıfları uygun olanları buralara yönlendireceğini kaydetti.
     İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan ise istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasının, eğitimli iş gücü talebine duyarlılığının artırılmasına, iş gücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlı olduğunu ifade etti.
     İstihdam bürosunun bu amaca hizmet ettiğini vurgulaya Meydan, şunları kaydetti:
     "Adana genelinde en çok ihtiyaç duyulan iş pozisyonunun yüzde 6,56 ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetlerde olduğunu görüyoruz. Bu sektörü yüzde 4,94lük açık ile imalat sektörü ve yüzde 4,71 ile konaklama ve yiyecek hizmet sektörü izliyor. Bu oranları değerlendirirken sektördeki iş yeri ve çalışan sayıları göz önüne alındığında Adanada en yüksek açık pozisyonun imalat sektöründe olduğu görülmektedir. Bu açıdan bakıldığında oluşturulan istihdam bürosu büyük önem taşımaktadır."
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber AOSB İstihdam Bürosu hizmete başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER