Arap turistler Lübnan üzerinden karşılanacak

Arap turistler Lübnan üzerinden karşılanacak -Mersin ile Lübnanın Tripoli kendi arasında başlatılan feribot seferleri, turizmcileri umutlandırdı -MERTİD Başkanı Demir: -Seferler, Suriyedeki gerilim yüzünden Mersini zi


MERSİN (A.A) - Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Mersin ile Lübnanın Tripoli kenti arasında başlatılan feribot seferlerinin Suriyedeki gerilim yüzünden kenti ziyaret edemeyen Arap turistlere, alternatif bir kapı oluşturacağını bildirdi.
     Demir, yazılı açıklamasında, Tripoli-Mersin arasında başlayan feribot seferlerinin Doğu Akdenizin 2 önemli merkezi olan Mersin ve Lübnan arasında ulaşım kolaylığı sağlanacağını, bunun da otel işletmelerini olumlu etkileyeceğini belirtti.
     Otel işletmecileri olarak Mersinde turizm sezonunun 12 ay boyunca devam etmesini hedeflediklerini hatırlatan Demir, feribot seferlerinin yerel turizme sağlayacağı katkıyı göz önünde bulundurduklarında, Tripoli ile Mersin her iki kentin turizmine katkı sağlayacağının yadsınamaz bir gerçek olduğunu vurguladı.
     Demir, Mersinin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri bakımından büyük bir potansiyel taşıdığına değinerek, Bu potansiyeli harekete geçirmek için bir yandan tanıtım ayağını güçlendirirken diğer yandan da turizm sektöründe kritik rol oynayan ulaşım konusunda neler yapılabileceğini araştırıyoruz. Ulaşım çok ciddi altyapı ve yatırım gerektiren bir unsur. Ayrıca tanıtım ve imaj açısından da stratejik öneme sahip. Böylesi önemli bir konuda, Mersin Turizm Platformunun öncülüğünde, hükümet ve kentteki otoritelerin desteği ile başlayacak seferler otel işletmecilerine önemli bir avantajlar sağlayacak görüşüne yer verdi.
     Seferlerin her iki ülke insanına hayırlı olmasını dileyen Demir, şunları kaydetti:
     Feribot seferlerinin ekonomik olması, ulaşım kolaylığı sağlaması açısından, turistlere farklı alternatifler sunulmasını sağlayacak. Mersine gelen bir turist, Lübnanı ziyaret ederken, Lübnana gelen turist de kolayca Mersini ziyaret edebilecek. Seferler, Suriyedeki gerilim yüzünden Mersini ziyaret edemeyen Arap turistlere alternatif kapı oluşturacaktır.
    
     -Lübnana sektörel gezi-
    
     Arap Baharı nedeniyle Türkiyedeki turizm anlaşmalarının sıkıntı yaşadığını, ekonomik sıkıntılar içerisinde bulunan Yunanistanın fiyatlarında aşırı indirim yapmasıyla Türk turizminin ciddi yara aldığını iddia eden Demir, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:
     Turizmcileri oldukça zorlu bir sezon bekliyor. Bu noktada feribot seferleriyle başlayan işbirliğinin, Doğu Akdenizdeki turizme yeni alternatifler sunacağı aşikar. Mersin Turizm Platformu, Mersin-Lübnan feribot seferlerinin başlatılmasına yönelik çalışmasını başarı ile tamamlandı. Bundan sonra ise otelciler, acentalar olarak bu seferlerin devam etmesi yönünde 2 ülke arasında karşılıklı sektörel işbirliğini geliştirmek zorundayız. Suriyedeki sıkıntıların artmış olması, başta otellerimiz olmak üzere tüm sektörü ve ticaret hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu anlamda öncelikle bu işbirliğine değer katmak adına MERTİD olarak süratle Lübnana sektörel amaçlı bir inceleme gezisi düzenlemek ve oradaki meslektaşlarımızla yüz yüze tanışmak, işbirliğini geliştirmek arzusundayız.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar/Süleyman Tıraş / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Arap turistler Lübnan üzerinden karşılanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER