Arap turistlerin Ayder ilgisi

Arap turistlerin Ayder ilgisi


RİZE (A.A) - Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm merkezlerinin başında gelen Ayder Yaylasına, Arap turistler başta olmak üzere yabancı turistler ilgi gösteriyor.
     Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, yaptığı açıklamada, doğası, şelaleleri, balı ve kaplıcası ile ünlü Ayderin, Rizede yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yer olma özelliğini koruduğunu söyledi.
     Ayderde yaz sezonunda Ayder esnafının yüzünü yabancı turistlerin güldürdüğünü ifade eden Altun, Yaz döneminde Aydere özellikle İsrail, Almanya, İngiltere ile Uzakdoğu ve Arap ülkelerinden turist geliyordu. İki yıl önce El Cezire televizyon kanalı, Çamlıhemşinde tanıtım filmi çekti. Bu filmin gösteriminin ardından Arap ülkelerinden gelen turist sayısı oldukça arttı. Bu yıl Ayderi en çok Arap turistler tercih etti dedi.
     Gelecek yıllarda Ayderi ziyaret eden yabancı turist sayısında artış beklediklerini kaydeden Altun, yabancı turistlere daha iyi hizmet verebilmek için yaylada turizm danışma bürosu açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Bülent İsmailoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Arap turistlerin Ayder ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER