Arap ülkelerinin Erdoğan ilgisi

Arap ülkelerinin Erdoğan ilgisi -Filistinin Ankara Büyükelçisi Maruf: -Recep Tayyip Erdoğan, Arap ülkelerinin herhangi birisine gelip de kendini aday gösterirse mutlaka birinci seçilir -Erdoğanın tutumu hakkında konuşmak


SAKARYA (A.A) - Kemal Kaymak - Tahir Turan Eroğlu - Filistinin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Filistin halkının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Milletine minnet duyduğunu belirterek, Recep Tayyip Erdoğan, Arap ülkelerinin herhangi birisine gelip de kendini aday gösterirse mutlaka birinci seçilir dedi.
     Maruf, AA muhabirine Başbakan Erdoğanın Filistin meselesinin en ciddi savunucularından biri olduğunu söyledi.
     Recep Tayyip Erdoğanın tutumu hakkında konuşmak bile caiz değildir diyen Maruf, Mavi Marmara ve one minute olayındaki tavrını da herkesin bildiğini kaydetti.
     Başbakan Erdoğanın Filistin meselesinin en ciddi savunucularından olduğuna dikkati çeken Maruf, Bu bölgede en cesur ve en açık tutum, Sayın Recep Tayyip Erdoğanındır. Buna biz de şahidiz, gurur duyuyoruz, sayın Başbakanın bu tutumundan. Halklarımızın çoğunda şöyle bir söylem var. Recep Tayyip Erdoğan Arap ülkelerinin herhangi birisine gelip de kendini aday gösterirse mutlaka birinci seçilir. Tabii Sayın Başbakanın tutumu aynı zamanda Türk Milletinin de tutumudur, takdirle karşılıyoruz diye konuştu.
    
     -Kampanyayı Ankaradan başlattık-
    
     Türk halkının Filistin konusundaki tutumunu görünce, Filistinlilerden daha çok Filistinli olduklarını düşündüklerini aktaran Maruf, Türkiyeden isteklerinin her zaman yerine getirildiğini vurguladı.
     Uluslararası camiada diplomatik ve siyasi meselelerde Türk hükümeti ile koordinasyon halinde olduklarını vurgulayan Maruf, Biliyorsunuz bu ay içinde BMye müracaat edeceğiz, Filistinin BMye üye olmayan bir devlet olarak katılması için. Bu kampanyayı Ankaradan başlattık. Dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Mısır Dışişleri Bakanı bir araya geldi. Bu kampanyayı Ankaradan başlatmış olduk ifadelerini kullandı.
     Dışişleri Bakanı Davutoğlunun Türk büyükelçiliklerine Filistin meselesi için azami derecede çalışmaları talimatı verdiğini bildiklerine dile getiren Maruf, Türk halkıyla gurur duyduklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Arap ülkelerinin Erdoğan ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER