Arapgir Kaymakamı Ercan Turan:

Arapgir Kaymakamı Ercan Turan: İlçemizde dizi çekimleri dolayısıyla otellerde yer kalmadı


MALATYA (A.A) - Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, ilçede dizi çekimleri dolayısıyla otellerde yer kalmadığını bildirdi.
     Kaymakam Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahmed-i Haninin Memu Zin adlı eserinden televizyona uyarlanan ve TRT 6da yayınlanan Siya Memu Zin adlı dizinin çekimlerinin ilçedeki tarihi Millet Hanında devam ettiğini söyledi.
     Dizide birbirine aşık olan ancak kavuşamayan iki gencin öyküsünün anlatıldığına değinen Turan, İlçemizde dizi çekimleri dolayısıyla otellerde yer kalmadı. Kış ayında müthiş bir yoğunluk var. İlçe olarak potansiyelimizi ortaya çıkarmaya başladık. Dizi ekipleri burayı keşfetmeye başladı. Otellerimiz dolu. Yeni lokantalar açıldı. Kültür ve turizm faaliyetleri ilçeye ciddi anlamda bir katma değer yaratmaya başladı. Bunu net bir şekilde görülüyor diye konuştu.
     Siya Memu Zin adlı dizinin yapım koordinatörü Yunus Yılmaz da dizinin yarın akşam 20.15te 30uncu bölümünün yayınlanacağını söyledi.
     Çekimlerin gayet iyi gittiğini kaydeden Yılmaz, Her şey güzel. Kış başlamadı. Kış başlayana kadar stok yapmanın peşindeyiz. Çünkü geçen kış bizi çok zorlamıştı. Bu kış da korkuyoruz bizi zorlayacak diye. Hazirana kadar buradayız dedi.
     Dizinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde çok izleyicisi olduğunu anlatan Yılmaz, Reytinglerde birinci oluyoruz. Irakın kuzeyinde de çok izlendiğini biliyoruz. Amacımıza ulaşmış görünüyoruz. Daha da iyi olacak. Daha çok dikkat çekecek ifadelerini kullandı.
     Oyunculardan Süleyman Karadağ da çekimler nedeniyle ilçede bulunduğunu belirterek, Adeta Arapgirli oldum. Her şey çok iyi. Mekanlar çok güzel. Kışın bizim buraya gelmemiz ilçeye ekonomik olarak da katkı sunuyor. Arapgir halkına da başka bir heyecan, güncel yaşama hareketlilik getiriyor. Sokaklarda, meydanda çalıştığımız zaman insanlar izliyorlar. Hatta bazı roller de onlar oynuyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Arapgir Kaymakamı Ercan Turan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER