Ardahanda Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı

Ardahanda Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından düzenlenen Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı sertifika töreniyle sona erdi.
     Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, ARÜ Aşık Şenlik Konferans Salonunda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Ardahanın sınır ticareti konusunda geleceği parlak bir il olduğunu, bu toplantının bunun göstergesi olduğunu belirtti.
     Ardahanın dış ticarette gıpta edilecek illerden biri olacağını ifade eden Azizoğlu, Türkiyenin batıya açılan kapısı nasıl Edirne ise doğuya açılan kapı da Ardahan olacaktır. Gürcistana kimlikle geçiş devam ediyor. Gürcistan bizden insanların olduğu bir yerdir. Biz onları kendimizden görüyoruz. Onlar da bizi kendilerinden gördüğüne inanıyorum dedi.
     ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, bu çalışmanın bir başlangıç olduğunu belirterek, Bizim burada amacımız üniversite olarak sizin sorunlarınıza çözüm bulmak. Bu kadar sınırımız var, ama ticaretin en az yapıldığı illerden biriyiz. Bu açmazı çözmemiz lazım. Ticaretin olmadığı bir yerde gelişme de olmaz diye konuştu.
     Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise belediye olarak dış ticaret için her türlü desteği sunacaklarını kaydetti.
     Daha sonra öğretim görevlileri ve uzmanlar tarafından üç günlük toplantıdan dış ticaretle ilgili bilgilendirilen 22 iş adamına sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahanda Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER