Ardahanda hayvanlar için alt geçit önerisi

Ardahanda hayvanlar için alt geçit önerisi -Vali Azizoğlu: Özellikle önemli güzergahlarda hayan geçişleri ve insan geçişlerini sağlayan alt ve üst geçitler yapmamız gerekiyor


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Özellikle önemli güzergahlarda hayan geçişleri ve insan geçişlerini sağlayan alt ve üst geçitler yapmamız gerekiyor dedi.
     Azizoğlu, AA muhabirine yapığı açıklamada, Ardahanda birçok noktada yol yapıldığını, ancak bu yolların daha verimli ve daha sağlıklı olması için hayvanlara alt geçitlerinin de yapılmasını istediklerini ifade etti.
     Özellikle bu konuda Karayolları Ardahan 183. Şube Şefliği ile görüşme yaptığını anlatan Azizoğlu, kaymakamlık ve belediyelerden çalışma yapmalarını istediğini kaydetti.
     Bölgenin hayvancılık bölgesi olması nedeniyle hayvanların birçok yolu güzergah olarak kullandığını ifade eden Azizoğlu, Bazı yollarımızı çok sayıda havyan kullanıyor. Buraları güzergah olarak belirlemiş. İnsanlar da geçiyor. Köyün içinden geçen yollar var. Özellikle önemli güzergahlarda hayan geçişleri ve insan geçişlerini sağlayan alt ve üst geçitler yapmamız gerekiyor. Bu konu bizim için önemli bir konu diye konuştu.
     Azizoğlu, söz konusu çalışmanın kendileri için önem arz ettiğini belirterek, alt geçitlerin yapılması halinde hayvanların yola çıkıp tehlike arz edemeyeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahanda hayvanlar için alt geçit önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER