Ardahanda Kurban Bayramı hareketliliği

Ardahanda Kurban Bayramı hareketliliği -ATSO Başkanı Tosunoğlu: -Kurbanlıklardan elde edilen paranın, Ardahanda yatırıma dönüşmesini istiyoruz


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, Kurbanlıklardan elde edilen paranın, Ardahanda yatırıma dönüşmesini istiyoruz dedi.
     Tosunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahanda kurbanlık satışlarından yaklaşık 120 milyon lira gelir elde edileceğini belirtti. Yaklaşık 40 binden fazla kurbanlığın başka illere sevk edildiğini belirten Tosunoğlu, şunları kaydetti:
     Sevkiyatların maliyeti yaklaşık 120 milyon lira. Bu bizim için çok önemli bir rakamdır. Kurbanlıklardan elde edilen paranın, Ardahanda yatırıma dönüşmesini istiyoruz. Özellikle hayvancılığın altyapısına, yani barınaklara yatırım yapılmasını, barınakların daha modern hale gelmesini istiyoruz. İlde ne yazık ki, barınakların yüzde 3ü modern imkanlara sahiptir. Hayvancılığın gelişmesi ve verimli olabilmesi için barınak faktörü çok önemlidir.
     Tosunoğlu, hayvan barınaklarının modernleştirilmesi ve hayvancılığın gelişmesi için devletin de destek vermesi gerektiğini dile getirdi.
     Hayvancılıkta çıtanın yükselmesinin desteğe bağlı olduğunu ifade eden Tosunoğlu, şunları kaydetti:
     Destekler yeterli olması halinde kurban satışından elde edilecek gelir bölgede kalır. Dolayısıyla şehrimiz, Türkiyeyi hayvancılıkta besleyecek bir konuma gelecektir. Destekler daha fazla olursa, 40 bin yerine 80 bin büyükbaş kurban sevki yapmış oluruz. Son yıllarda ortalama hep aynı sayıda kurban sevk ediliyor. Rakamın artması lazım. Mevcut 350 bin büyükbaş hayvanımızda da artış olacaktır. Hayvancılığa verilecek her destek devlete yatırım olarak dönecektir.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahanda Kurban Bayramı hareketliliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER