Ardahandan 50 bin kurbanlığın sevki yapılacak

Ardahandan 50 bin kurbanlığın sevki yapılacak -Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tanı: Bu dönem yaklaşık 50 bin büyükbaş kurbanlığın il dışına sevkini bekliyoruz


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı, Kurban Bayramı dolayısıyla bölgede hareketlilik yaşandığını belirterek, Bu dönem yaklaşık 50 bin büyükbaş kurbanlığın il dışına sevkini bekliyoruz dedi.
     Tanı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahandaki 350 bin büyükbaş hayvandan 30 bin büyükbaş kurbanlığın il dışına sevk edildiğini belirtti. Kurbanlık sevkiyatlarının devam ettiğini ifade eden Tanı, Kurban Bayramı dolayısıyla yaşanan hareketliliğin bölgeye ekonomik anlamda ciddi bir katkısının olacağını söyledi.
     Bayram öncesi yaklaşık 50 bin büyükbaş kurbanlığın il dışına sevkini beklediklerine dikkati çeken Tanı, 50 bin kurbanlığın sevk edilmesiyle bölgeye yaklaşık 1 milyon 200 bin lira civarında girdi sağlanacağını ifade etti.
     Hayvancılık sektörünün bu işle geçimini sağlayanlar için çok önemli bir kazanç kapısı olduğunu belirten Tanı, Yaklaşık 50 bin büyükbaş hayvanın yanı sıra yaklaşık 4 binde küçükbaş hayvanın çıkışını bekliyoruz. Küçükbaş için çok fazla bir gelir söz konusu değil, ancak büyükbaş için ekonomik girdi büyüktür dedi.
     Tanı, bölgeden kurbanlık sevkiyatlarının bir hafta daha süreceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahandan 50 bin kurbanlığın sevki yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER