Arguvanda kuraklık saman fiyatlarını yükseltti

Arguvanda kuraklık saman fiyatlarını yükseltti -Saman fiyatlarının 50 kuruşa yükselmesi küçükbaş hayvan yetiştiricilerini düşündürüyor


MALATYA (A.A) - Malatyanın Arguvan ilçesinde kuraklık nedeniyle saman fiyatlarının 50 kuruşa yükselmesi küçükbaş hayvan yetiştiricilerini düşündürüyor.
     Arguvan Ziraat Odası Başkanı Kudret Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arguvanın bu yıl kurak bir kış geçirdiğini ifade ederek, ilçenin bu durumu sorunsuz atlatması için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bir komisyon kurduklarını söyledi.
     Komisyonun tespitlerine göre ilçede kuraklıktan en fazla etkilenenlerin buğday üreticileri olduğunu bildiren Kılıç, Bunun hayvancılığa da çok etkisi oldu. Samanın az oluşu fiyatları yükseltti. Bu sorunun çözülmesi için çalışıyoruz diye konuştu.
     Yazıbaşı köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Nihat Adıgüzel, hayvanların ucuza alıcı bulduğunu belirterek, buna karşılık girdi fiyatlarının yüksekliğinden dert yandı.
     Samanın kilosunun geçen yıl 15 kuruş olduğunu kaydeden Adıgüzel, Bu yıl samanın kilosu 50 kuruşa çıkmış. Saman alacak parayı bulamayan üreticiler var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz dedi.
     Arguvanda kışın kurak geçtiğini bildiren Adıgüzel, bu nedenle tahıl üretiminin düştüğünü anlattı. Adıgüzel, Tahıl üretimi düştüğü için saman üretimi de düştü. Diyarbakır, Sivas ve Şanlıurfadan borç harç saman temin ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Arguvanda kuraklık saman fiyatlarını yükseltti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER