Arguvandan kısa kısa

Arguvandan kısa kısa -Ankara Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Arguvan Türkü Festivalinin devam etmesi için girişimlerde bulunma kararı aldı


MALATYA (A.A) - Ankara Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Arguvan Türkü Festivalinin devam etmesi için girişimlerde bulunma kararı aldı.
     Dernek Başkanı Asım Aydoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, 10 yıldır düzenli olarak yapılan Türkü Festivaline ara verilmesinin Arguvana zarar vereceğini ileri sürdü.
     Bu yıl festivalin küçük çaplı da olsa devam ettirilmesini istediklerini aktaran Aydoğdu, festivalin devam etmesi için derneklerinin öncülük yapacağını belirtti. Aydoğdu, ayrıca festivalle ilgili Arguvan Kaymakamlığı ile Belediye nezdinde gerekli girişimlere bulunacaklarını kaydetti.
    
     -Öğrencilere, sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin zararı anlatıldı-
    
     Arguvanda lise öğrencilerine, Yeşilay Haftası kapsamında sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin zararı anlatıldı. Arguvan Lisesi Konferans Salonundaki etkinlikte, öğretmen Canan Doğan, öğrencilere slaytlar eşliğinde sunum yaptı. Öğrencilere, uyuşturucu madde, alkol ve sigara kullanımının hem toplumsal hem de sağlık üzerinde yol açtığı sorunlar ve hastalıklarla ilgili bilgi veren Doğan, Yeşilay Haftasının önemine işaret etti.
     Topluma, aileye, bireye zararları bulunan içki ve uyuşturucu kullanımının eğitim yoluyla engellenmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, öğrencilerden öğrendiklerini tüm hayatlarında uygulamalarını, sigara, uyuşturucu madde ve alkolden uzak durmalarını istedi.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Arguvandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER