Arı kovanından yeşil bal çıktı

Arı kovanından yeşil bal çıktı -Ahlatta Yahya Gülmeze ait arı kovanından çıkan yeşil renkteki bal, görenleri şaşırttı


BİTLİS (A.A) - Ahlat ilçesinde arıcılık yapan Yahya Gülmeze ait arı kovanından çıkan yeşil renkteki bal, görenleri şaşırttı.
     Yahya Gülmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, kovandan yeşil bal çıktığını görünce büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi.
     Gülmez, şöyle konuştu:
     Yaklaşık 30 yıldır arıcılık yapmaktayım. Her yıl arılarımı kış mevsiminde Akdenize götürür, yaz başlangıcında tekrar Ahlattaki Sütey Yaylasına getiririm. Sütey Yaylası, barındırdığı farklı çiçekler ve yüzlerce çeşitteki otuyla, arıcılar için oldukça önemli bir yerdir. Bu yıl meslek hayatımda ilk kez gördüğüm bir durumla karşılaştım. Bazı kovanların sağım işlemini yaparken, bal yeşil renkte çıktı. İlk başta ortam ışığının renkte farklılık yaratacağını düşündüm. Peteğin içindeki çerçeveyi dışarıya çıkarttığımda, yeşil renkte olan balı gördüm ve gözlerime inanamadım.
     Bu durumu bu işte uzman kişilere anlattığını belirten Gülmez, uzmanların arıların yeşil renk ağırlıklı bitkilerden topladığı polenlerle bal ürettiği ve bunun için balın renginin yeşil olduğunu söylediğini kaydetti.
     Gülmez, Biz de yaptığımız incelemede balın renginin her ne kadar yeşil olduğunu görsek de tadının ve kokusunun normal bilinen baldan farklı olmadığını anladık. Gerçekten bu çok şaşırtıcı oldu diye konuştu.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Arı kovanından yeşil bal çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER