Arifiye

Arifiye - Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu Projesi -SASKİ Genel Müdürü Keleş: -Şehrin güney bölgesine 25 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı döşeyeceğiz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, şehrin güney bölgesine 25 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı döşeyeceklerini bildirdi.
     Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Kaynarca ve Yenikent projeleriyle şehrin kuzey bölgesinin su geleceğinin garanti altına alındığını belirterek, Arifiye - Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu Projesi ile güney bölgesinin su geleceğinin garanti altına alınacağını vurguladı.
     Keleş, şehrin altyapısına önemli yatırımlar yaparak, son teknoloji arıtma tesislerini kazandırdıklarını ifade ederek, şunları bildirdi:
     Arifiye - Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu Projesi de kısa vadede Sapanca Gölünden, orta vadede ise Akçay Barajından temin edilecek suyu en sağlıklı şekilde güney bölgesindeki yerleşim birimlerine isale etmemizi sağlayacak. Önümüzdeki hafta içinde borular geliyor. Çok kısa bir sürede de çalışmanın temelini atacağız.
     2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre projelendirilen bu çalışmanın tamamlanmasıyla çok geniş bir alanda ikamet eden vatandaşlarımızın içme suyu sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmüş olacağız.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER