Arıt beldesinde üretilen ballarda polen analizi

Arıt beldesinde üretilen ballarda polen analizi yapıldı


BARTIN (A.A) - Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, beldede üretilen balların polen analizinin yapıladığını bildirdi.
     Kuşçu, yaptığı yazılı açıklamada, Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Zafer Kaya danışmanlığında orman mühendisliği bölümü yüksek lisans öğrencisi Müge Mısır tarafından hazırlanan tez kapsamında, bölgede üretilen ballarda polen analizi yapıldığını belirtti.
     Köy ve mahallelerinden toplanan bal örneklerinde yapılan analizlerde polenlerin 33 familyaya ait olduğunun belirlendiğini aktaran Kuşçu, şunları kaydetti:
     Yapılan çalışmalar sonrasında arıların her ne kadar çeşitli bitki türlerinden nektar toplasalar da bazı bitki türlerinden daha çok yararlandığı görüldü. Bunlar da yöremizin önemli nektarlı bitkilerini oluşturuyor. Küre Dağları Milli Parkının ortasındaki Arıt beldemizin florası oldukça çeşitlilik arz ediyor, ballarımız tüketiciler tarafından çok beğeniliyor. Bu nedenle de üreticilerimizin ellerindeki ballar kısa sürede tüketiliyor. Bölge ballarımızın yüksek lisans tezi konusu olmasıyla üreticilerimiz de bilgilenme imkanı bulmuştur.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Arıt beldesinde üretilen ballarda polen analizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER