Artan ihracat rakamları, işsizliğe umut oldu

Artan ihracat rakamları, işsizliğe umut oldu -KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: Kocaelide 2012deki ihracat artışı, kentteki işsizlik oranının azalmasına da önemli katkısı olacak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaelide 2012deki ihracat artışı, kentteki işsizlik oranının azalmasına da önemli katkısı olacak dedi.
     Zeytinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaelinin Türkiyede en fazla ihracat yapan iller sıralamasında 2nci sırada olduğunu hatırlatarak, kentte kimyevi maddeler ve mamulleri ile taşıt araçları ve yan sanayi sektörlerinden elde edilen gelirin, kentin ihracat değerlerine önemli katkı sağladığını kaydetti.
     Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörünün kentte en fazla ihracat yapılan sektör sıralamasında ilk sırada yer almasına dikkati çeken Zeytinoğlu, dünya petrol piyasalarındaki değişikliklerinin petrol ihracatına olumlu katkısının olduğunu söyledi.
     Zeytinoğlu, daha önceki yıllarda Bursanın en fazla ihracat yapan iller sıralamasında Kocaelinin önünde yer aldığını belirterek, kentin gerçekleştirdiği ihracat değeriyle ülke sıralamasında Bursanın önüne geçmesinin önemli olduğunu ifade etti.
     Kocaelinin lojistik üstünlüğünün de önemine değinen Zeytinoğlu, kentin ihracatta başarılı olmasının deniz limanlarının katkısının olduğuna dikkat çekti.
     Zeytinoğlu, Kocaelide limanlarla ilgili gerekli alt yapı çalışmalarının gerçekleşmesiyle bu limanların Türkiye ekonomisine katkısının artacağını ifade etti.
     Kentteki işsizlik oranlarının istedikleri seviyelerde olmadığına dikkati çeken Zeytinoğlu, 2012 yılı sonu itibariyle bir önceki yıla göre, Kocaeli ihracat değerlerindeki artış, kentteki işsizlik oranının azalmasına da önemli katkısı olacak. Kocaelideki işsizlik oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde seyretmesinin başka nedenleri var. O da kentin fazla göç almasından kaynaklanıyor. Biz görevimizi yapıyoruz ama göç aldığımız için işsizlik oranları istenilen oranların üzerinde yer alıyor ifadesini kullandı.
     Zeytinoğlu, Avrupada yaşanan ekonomik yavaşlamanın, kentten en fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında Avrupa ülkelerinin yer almamasına neden olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Artan ihracat rakamları, işsizliğe umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER