Artvinde Süreç Takibi ve Değerlendirme toplantısı

Artvinde Süreç Takibi ve Değerlendirme toplantısı


ARTVİN (A.A) - Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünce Süreç Takibi ve Değerlendirme konulu toplantı gerçekleştirildi.
     Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz başkanlığında, Müdürlük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, milli eğitim müdür yardımcıları, milli eğitim şube müdürleri, il eğitim denetmenleri başkanı ve ilçe milli eğitim müdürleri ile süreç takibi ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Yanmaz, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığının engelli bireylerin okul öncesi eğitime yönlendirme ve rehberlik hizmetlerini çok önemsediğini belirterek, Engelli öğrencilerimizin eğitim alabilmesi bizler için de önemlidir. Bu düşünceyle ilçe merkezlerinde özel eğitim sınıflarımızı açtık. Sınıflarımızın eğitim materyali ve donanım eksikliklerinin giderilmesi için gerekli çalışmaları sizler takip edeceksiniz. Ulaşılabilirlik çalışmaları kapsamında her okul ve kurumumuzda engelli bireylere yönelik rampa, lavabo, tuvalet bulunması gerekiyor. Konuyla ilgili yazımızı sizlere gönderdik. Titiz davranmanızı ve eksiklikler varsa bir an önce giderilmesini sizlerden bekliyoruz dedi.
     Okul öncesi eğitimde okullaşma oranının ilçelerin performans değerlendirme kriterleri arasında olacağını ifade eden Yanmaz, Sizlerden bu oranı 36-48 ayda Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmanızı, 48-60 ayda ise yüzde 100 oranında gerçekleştirmenizi istiyoruz. Fatih Projesi kapsamında 19 okulumuza akıllı tahtalar kuruldu ve eğitimleri başladı. Eğitimlerin amacına uygun olarak yapılıp yapılmadığını yerinde ziyaretlerinizle gözlemleyin. Derslerin takibini yaparak, akıllı tahtalar kullanılıyor mu, yapılan eğitimler amacına ulaşmış mı, tespitlerinizi raporlaştırın diye konuştu.
     Artvin Başarı Artırma Projesi (ARTBAP) kapsamında eğiticilerin eğitimi başlığı altında hızlı okuma, motivasyon, stresi yenme konularında hazırladıkları projeleri olduğunu kaydeden Yanmaz, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından (DOKA) destek alacağız. İl genelinde devlet ve özel bütün okul ve dershanelerimizde uygulanacak ortak yıllık planlarımız hazırlandı ve sitemizde yayınladı. Amacımız görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek. Bu amaçla hepimiz taşın altına elimizi koyarak işlerin ucundan tutmalıyız. Birbirimize yardımcı ve destek olarak daha verimli ve hızlı çalışmalar yapabiliriz. Artvinin eğitimine olumlu değerler kazandıracak her türlü çalışmanın yanındayız ve destek olmaya hazırız dedi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvinde Süreç Takibi ve Değerlendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER