Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Kars:

Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Kars: Basın, çağdaş demokrasinin önemli bir ögesi, sosyal, ekonomik ve siyasi hayatımızın şekillenmesi ve sağlıklı ilerleyebilmesi için en önemli unsurlardan biridir


ARTVİN (A.A) - Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Yaşar Kars, basının, çağdaş demokrasinin önemli bir ögesi, sosyal, ekonomik ve siyasi hayatın şekillenmesi ve sağlıklı ilerleyebilmesi için en önemli unsurlardan biri olduğunu bildirdi.
     Kars, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkede demokrasinin en temel kurumu olan, bütün öteki özgürlüklere kaynaklık eden düşünceyi ifade ve basın özgürlüğünün, haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi, gazetecilerin mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesi ve bu yönde güçlendirilip pekiştirilmesinin en büyük arzuları olduğunu belirtti.
     Ülkenin entelektüel ve kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, insan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği, milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün Türkiyede tam olarak gerçekleşmesi için çalışmaları yürütmenin en büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Kars, şöyle devam etti:
     Basının özgür çalışabilmesi, çalışma şartları ile sosyal güvenceleri ve güvenlikleri için gereken koşulların çağdaş demokrasinin ve modern hayatın gereği olarak çağdaş normlar düzeyine çıkarılması ve tesis edilmesi ise en önemli talebimizdir. Çünkü basın, çağdaş demokrasinin önemli bir ögesi, sosyal, ekonomik ve siyasi hayatımızın şekillenmesi ve sağlıklı ilerleyebilmesi için en önemli unsurlardan biridir. Gün geçtikçe yazılı, görsel ve interaktif medyanın önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Basının, özellikle kamuoyu yaratmak ve bölgesel tanıtım anlamında vazgeçilmez bir öncü enstrüman olması, bu önemini her geçen gün artırmaktadır.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Kars: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER