Artvin Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu açıldı

Artvin Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu açıldı


ARTVİN (A.A) - Artvin İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen ve Vilayetler Hizmet Birliğince yaptırılan Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu, düzenlenen törenle açıldı.
     Açılışa, Vali Necmettin Kalkan, Belediye Başkan Vekili Erdinç Eldemir, Garnizon Komutanı Albay Alper Sır, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı Necati Bilgiç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
     Vali Kalkan, yaptığı konuşmada, Artvinin bir eğitim kurumu daha kazandığını belirterek, Okul öncesi eğitim dediğimiz, çocuklarımızın ailelerinden sonra ilk eğitimlerini aldığı bu kurumlara Milli Eğitim Bakanlığı çok önem veriyor. Biz de İlköğretim Haftası vesilesiyle bu okulu sizlerle açarak bu önemi vurgulamak istedik dedi.
     Artvinde şu an yapımı devam eden iki okul olduğunu ifade eden Vali Kalkan, Bunlar fiziki anlamdaki iyileştirmelerdir. Bir de bunun başka ayağı var ki o da öğretmen ayağıdır. Milli Eğitim Bankalığımız Artvine son atamada 284 öğretmen atandı. İkinci dönemdeki atamalarla 500 civarında öğretmen ilimize geldi. 2 bini geçen öğretmen kadromuz var. Biz bu yıl hemen hemen hiç ücretli öğretmen çalıştırmadan, kadrolu öğretmenlerle eğitim öğretim yapacağız. Bunun sonuçlarını bu grafik böyle devam ederse 5-10 yıl içinde almış olacağız. Artvinin geçmişte eğitimdeki parlak günlerine birlikte dönmüş olacağız diye konuştu.
     Açılışın ardından Vali Kalkan, okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı.
     Yaklaşık 600 bin liraya bir yılda tamamlanan okulda, 4 eğitim sınıfı ve yemekhane bulunuyor.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER