ARÜde Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümü

ARÜde Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümü açılıyor -Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Söylemez: 2013-2014 eğitim öğretim döneminde Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümü faaliyete geçecek


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orman Söylemez, üniversiteleri bünyesinde yeni bölümlerin açılacağını belirterek, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümü faaliyete geçecek dedi.
     Prof. Dr. Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ARÜ olarak her dönem büyüdüklerini, bu büyümeye 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde Gürcü Dili ve Edebiyatı ile coğrafya bölümünü de ekleyerek yelpazeyi daha da genişleteceklerini ifade etti.
     Bu bölümün açılmasıyla Ardahanın Orta Asyaya daha farklı ve güçlü açılacağına dikkati çeken Söylemez, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü faaliyete geçecek. ARÜ olarak yelpazemiz her geçen gün genişliyor ve büyüyor. Bizim için bu bölümler çok önemli. Altyapılarını tamamladığımız bu bölümler için hedefimiz 2013-2014 eğitim öğretim döneminde her bölüme 30ar öğrenci almaktır. Daha sonra Rusça bölümünün açılmasını hedefliyoruz diye konuştu.
     Söylemez, Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümünün yeni açılacak olan Aktaş Sınır Kapısı için çok büyük önem arz ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Aktaş Sınır Kapısının açılması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapının açılmasıyla bu bölüm önemli bir altyapı olacak. Çünkü kapımız Gürcistana açılıyor. Bu kapının o zaman maddi ve manevi olarak büyük bir getirisi olacak. Ticaret ve ekonomik getirisi büyük olacak. Önemli anlamda bu bölümden mezun olacaklar ara eleman anlamında önemli bir insan gücünü oluşturmuş olacak.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber ARÜde Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER