ASATın altyapı atağı sürüyor

ASATın altyapı atağı sürüyor -Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Hedefimiz altyapısı ve çevresiyle güzel bir Antalya yaratmak


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) aracılığıyla bu dönem Antalyaya 268 milyon liralık yatırım yaptı.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi, ASAT Genel Müdürlüğü aracılığıyla mücavir alanındaki köy ve mahallelerde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, kente 29 Mart 2009 tarihinden bu yana 268 milyon liralık yatırım yaptı. Bu sürede 638 kilometre içme suyu hattı döşeyen Büyükşehir Belediyesi, Antalyanın en şiddetli yağışlarında geçmiş yıllarda yaşanan sel görüntülerinin oluşmaması için 206 kilometre kanalizasyon hattı döşedi. 20 kilometre yağmur suyu drenaj hattı eklenirken, bu yıl 13 kilometre daha yapılması hedefleniyor.
     Bu sürede içme suyuna 91 milyon 121 bin lira, kanalizasyon hattı için 51 milyon 418 bin lira yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesisleri için 117 milyon 469 bin lira, yağmur suyu için ise 8 milyon 318 bin liralık yatırıma imza attı. Büyükşehir Belediyesinin bu dönemde ASAT aracılığıyla yaptığı toplam yatırım ise 268 milyon 327 bin lira olarak gerçekleşti. Gelecek 2 yıl içinde Dünya Bankasından sağlanacak kredilerle mücavir alan sınırları içinde altyapı çalışmalarına hız verilecek.
     ASAT, Kepez sınırlarındaki Dokuma bölgesinde Ulus, Özgürlük, Yeşiltepe ve Zafer mahalleleri ile Başköy, Kızıllı ve Kirişçiler köylerinde içme suyu şebeke ve evsel bağlantısı gerçekleştirecek. Muratpaşa ilçesine bağlı Deniz ve Altındağ mahallerinde ve Aksu ilçe merkezi olmak üzere yaklaşık 58 kilometre evsel bağlantı hattı olmak üzere 160 kilometre içme suyu imalatı yapılması hedefleniyor.
     ASAT Genel Müdürlüğüne ait mevcut içme suyu tesislerinin de rehabilitasyonu gerçekleştirilecek. Ayrıca Antalyanın hızla artan nüfusu göz önüne alınarak Termessos bölgesinde mevcut su kaynaklarının geliştirilmesi planlanıyor. Antalyanın altyapı sorununu çözmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, şehrin kanalizasyon şebekesini tamamlama çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 150 kilometre kanalizasyon hattı daha yapılması planlanıyor.
     Gelecek dönemde yapılacak çalışmalarda ise Kepez ilçesi sınırlarındaki Varsak, Kütükçü Teomanpaşa mahalleleri ile Muratpaşa ilçesi Doğuyaka, Yeşildere, Kızıltoprak, Ermenek, Güzeloba mahalleleri, Lara Plajları ve Turizm Yolunda kanalizasyon şebekesi çalışmaları gerçekleştirilecek. Konyaaltı ilçesi sınırlarında ise Öğretmenevi Mahallesinde kanalizasyon şebekesi ve evsel bağlantı imalatı yapılacak.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı açıklamada, kentin altyapı yatırımına büyük önem verdiklerini bildirdi. Antalyanın sorunsuz bir altyapıya kavuşması için çalıştıklarına değinen Akaydın, İçme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları yaparken arıtma yatırımlarına da önem veriyoruz. Terfi istasyonları inşa ederek kentimizi geleceğe daha güçlü ve güvenli bir şekilde taşıyoruz. Hedefimiz altyapısı ve çevresiyle güzel bir Antalya yaratmak dedi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ASATın altyapı atağı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER