Aşevi, muhtaç vatandaşların yardımına koşuyor

Aşevi, muhtaç vatandaşların yardımına koşuyor


KONYA (A.A) - Sarayönü Kaymakamlığı tarafından giderleri karşılanan Sarayönü Belediyesine ait aşevi, Ramazan ayında da yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşların yardımına koşuyor.
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen 55 haneden yaklaşık 155 kişiye yemek veren aşevinde pişen yemekler, Belediye tarafından tahsis edilen dağıtım aracıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek teslim ediliyor.
     Sarayönü Belediye Başkanı Mehmet Güney, Kaymakamlığın desteği ve hayırseverlerin katkılarıyla her gün yoksul vatandaşlara yemek verdiklerini söyledi.
     Aşevine 2 görevli ve 1 araç tahsis ettiklerini ifade eden Güney, şunları kaydetti:
     Son 2 yıldır Kaymakamlığımızın aşevine yaptığı ciddi yardımların yanında, havuz sistemi uygulaması ile hayırseverlerin verdiği zekat ve adaklar kabul ediliyor. Bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bizler aracı konumundayız. Halkın teveccühleriyle görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bir hayırsever 2 kilo hurma bile getirse biz onların adına bunu 155 kişiye paylaştırıyoruz.
     Yemeklerin genellikle dul, yetim, kimsesiz ihtiyarlar ve özürlülere dağıtıldığını ifade eden Güney, Durumu iyi olup da fiziki olarak mağdur olan kardeşlerimize de ücret karşılığı yemek veriyoruz. Alan el ile veren el arasındaki bu köprüye destek olmamız gerektiğini ve bunun dini vecibemiz olduğunu düşünüyorum dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Turan / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aşevi, muhtaç vatandaşların yardımına koşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER