Aşevi, Ramazan ayında yoksulların yemek ihtiyacını

Aşevi, Ramazan ayında yoksulların yemek ihtiyacını karşılıyor


KOCAELİ (A.A) - Başiskele Belediyesi tarafından kurulan Halil İbrahim Sofrası Aşevi, Ramazan ayında yoksulların yemek ihtiyacını karşılıyor.
     Başiskele Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçedeki hayırseverlerin desteği ile aşevinde çeşitli yemekler yapıldığı belirtilerek, yemeklerin yoksul kişilere aşevine bağlı araçlarla sevk edildiği kaydedildi.
     Her gün üç çeşit yemeğin pişirildiği aşevinde, bugün itibariyle 53 kişiye yemek dağıtıldığı ifade edilen açıklamada, projenin hayata geçtiği günden itibaren ilçede yoksul ailelere yemek dağıtıldığı bildirildi.
     Açıklamada, dayanışma esasına bağlı olarak teslim edilen yemeklerin dağıtımında gizlilik esasına dikkat edildiği ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi:
     Aşevi geleneği Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Sosyal belediyeciliğin anlamlı bir uygulaması olan aşevimizle, ilçede bulunan ihtiyaç sahibi komşularımızın yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca talepte bulunan cenaze evlerine de yine buradan yemek gönderilerek ailenin acısı bir nebze paylaşılıyor. Öte yandan aşevine destek vermek isteyen vatandaşların Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüyle irtibata geçmeleri yeterli olacak.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Aşevi, Ramazan ayında yoksulların yemek ihtiyacını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER