Aşevinde imece usulü iftar

Aşevinde imece usulü iftar -Şanlıurfada 20 yıldır ihtiyaç sahibi ailelere yılın 8 ayında sıcak yemek veren Gönüllü Kuruluşlar Aşevinden yardım alan bazı kadınlar, ramazan ayında imece usulüyle iftar hazırlıyor (Fotoğ


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Şanlıurfada 20 yıldır ihtiyaç sahibi ailelere yılın 8 ayında sıcak yemek veren Gönüllü Kuruluşlar Aşevinden yardım alan bazı kadınlar ramazan ayında imece usulüyle iftar hazırlıyor.
     Şanlıurfada yıllar önce birkaç gönüllü kuruluş ve hayırseverin yardımıyla faaliyetine başlayan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, ilk dönemlerde sadece Ramazan ayında sınırlı sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda ve yemek yardımıyla çalışmalarına başladı.
     Her geçen yıl hayırseverlerin katkısıyla yardımlarını artıran aşevi, bu yıl ramazan ayında da Şanlıurfadaki yoksul ailelere umut kapısı olarak faaliyet gösterecek.
     Günde 10 bin kişiye sıcak yemek servisi yapan aşevinden yardım alan bazı ailelere mensup kadınlar, yemek hazırlığına yardım ediyor. Binlerce kişiye dağıtılacak yemekler için evlerinden erken saatlerde çıkan onlarca kadın, hazırlıklar için aşevinin yolunu tutuyor.
     Günün menüsüne göre hazırlanacak yemekleri el birliğiyle yapan kadınlar, daha sonra kendilerinin de katkısıyla yapılan yemeklerden alarak tekrar evlerine gidiyor.
     Hazırladıkları yemekleri daha sonra evlerine götürerek aile bireyleriyle paylaştıklarını anlatan kadınlar, bu imkanın oluşmasına katkı sağlayan ilgililere teşekkür etti.
    
     -Kadınların desteği önemli
    
     Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlularında Aziz Kutluay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemek malzemelerinin, büyük kısmının pazar esnafından temin edildiğini bir kısmının ise hayırseverlerin yaptığı bağışlarla alındığını belirtti.
     Yılın büyük bir bölümünde binlerce kişiye yemek hazırlamanın aynı zamanda ciddi bir zorluğu da beraberinde getirdiğini anlatan Kutluay, bu zorluğu kadınların desteğiyle aştıklarını dile getirdi.
     Kutluay, ramazan ayında oruç tutan insanların bu durumu daha iyi anlayacağından dolayı aşevine yardımların hız kazandığını ifade ederek, Yemeğin hazırlanmasında özellikle kadın kardeşlerimiz bize çok yardımcı oluyor. Bir nevi kendi aldıkları yemeği, burada kendileri hazırlıyorlar. Bu çok güzel bir şey, inşallah yardımları kendilerine sevap olarak döner. Biz de kendilerine bu yardımları için teşekkür ediyoruz dedi.
    
     -Yabancı uyruklular da faydalanıyor
    
     Aziz Kutluay, sıcak yemek dağıtımını 8 ay boyunca sürdürdüklerini belirterek, yardımların geniş kitlelere ulaştırıldığını ifade etti.
     Geçen yıl Vanda meydana gelen deprem nedeniyle Şanlıurfaya çok sayıda depremzedenin geldiğini hatırlatan Kutluay, kentte kaldıkları sürece depremzedelerin yemek ihtiyaçlarının da aşevi tarafından karşılandığını belirtti.
     Kutluay, yardımların farklı ülkelerden gelen sığınmacılara da ulaştırıldığına değinerek, Afganistan, Suriye ve Iraktan kente sığınmacı olarak gelen vatandaşlara da hizmet veriyoruz. Kesin sayısını bilemiyoruz ama yaklaşık 50 yabancı uyruklu ailenin ihtiyacını karşılıyoruz diye konuştu.
     Iraklı Usam Selman da aşevinden yardım aldığını belirterek, Daha önce Bağdatta oturuyordum. Ancak ülkemizde çıkan olaylarda eşim bomba patlaması sonucu öldü, ben de sakatlandım. Daha sonra çocuklarımla beraber Türkiyeye sığındım. Buradan yardım alarak geçinmeye çalışıyorum. Yardımcı olanlardan Allah razı olsun şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Aşevinde imece usulü iftar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER