Aşık ve ozanlar Kadirlide buluşuyor

Aşık ve ozanlar Kadirlide buluşuyor


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Folklor Araştırma Derneği, Kadirli Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 15. Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı ve 4. Aşık Feymani Şenlikleri yapılacak.
     Belediye Başkanı Ömer Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak sosyal ve kültürel etkinliklere her zaman destek verdiklerini, cuma günü Şehit Mustafa Yağız Mahallesindeki Kültür ve Taziye Evinde yapılacak şenliklere tüm Kadirlileri davet etti.
     Çukurovada aşıklık sanatının gelişmesine imkanlar dahilinde her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade edeh Tarhan, Böylesine güzel bir kültürel etkinliğe herkesin sahip çıkması gerekir. Destek sadece maddi olarak değil manevi olarak ta yapılabilir. Ülkemizin değişik şehirlerinden ve yurtdışından gelecek değerli aşık ve halk ozanlarımızın katılacağı programımız ücretsizdir ifadelerini kullandı.
     Programa, Aşık Feymani (Osmaniye), Aşık Temel Turabi (Erzurum), Aşık Muhsin Yaralı (Aydın), Aşık Atnan Özcandan, Aşık Eyyubi (Adana), Ozan Aşikar (Osmaniye), Aşık Devai (Mersin), Aşık Ahmet Poyrazoğlu, Aşık Ozan Nihat, Aşık Osman Akçay, Aşık Osman Karayiğit, Aşık Gaygılı, Aşık Dursun Yeşiloğlu, Aşık Ahmet Telefarlı ve Aşık İdris gibi daha birçok aşık ve ozanın katılacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Aşık ve ozanlar Kadirlide buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER