Aşık Veyselin ölümünün 40. yılı

Aşık Veyselin ölümünün 40. yılı -Belediye Başkanı Ürgüp: Sivastan doğan bu irfan güneşi, dünyanın bütün vicdanlı insanlarının gönlünü ısıtmıştır


SİVAS (A.A) - Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlunun ölümünün 40. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Ürgüp, mesajında, Aşık Veyselin gönlünden süzülüp sazının telinden dünyaya yayılan mesajlarının bir irfan deryasını yansıttığını belirtti. Aşık Veyselin Türk milletinin kadim geleneğinin en güçlü temsilcisi olduğunu vurgulayan Ürgüp, Anadolunun bağrı Sivastan birçok halk ozanı, gönül erenleri çıkmıştır ama Aşık Veysel Şatıroğlunun gönüllerdeki makamı bambaşkadır. Sivastan doğan bu irfan güneşi, dünyanın bütün vicdanlı insanlarının gönlünü ısıtmıştır ifadelerini kullandı.
     Aşık Veyselin sözleri ve mesajlarıyla Türk-İslam medeniyetinin ve halk kültürünün son yüzyıldaki en mütevazı ve en samimi sembol isimlerinden biri olduğunu belirten Ürgüp, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     O, gönül gözüyle gerçek alemden ilham alıp hakikatli sözleriyle yalan dünyanın avarelerine nasihat ederdi. Kimseye aldırmaz, kendi misyonunu güderdi. O, bu dünyanın yalan dünya olduğunu çok önceden anlamıştı. Evet, daha çocukken ağır imtihanı başlamıştı. Dizelerinde dediği gibi kendi gitti sazı kaldı, sözü kaldı, irfan deryasından hazine misali nasihati kaldı. Allah rahmet etsin, mekanı cennet, ruhu şad olsun. Başta hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin tekrar başı sağ olsun. Yeni nesillerin onun sözünden, özünden, yolundan, hakikatinden alacağı çok dersler var, nasiplenmeleri dileğiyle.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Aşık Veyselin ölümünün 40. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER