Aşırı kilolarından mide küçültme operasyonuyla kurtuldu

Aşırı kilolarından mide küçültme operasyonuyla kurtuldu -Yunusemre Devlet Hastanesinde aşırı kilolu hasta, mide küçültme operasyonuyla sağlığına kavuştu


ESKİŞEHİR (A.A) - Yunusemre Devlet Hastanesinde aşırı kilolu hasta, mide küçültme operasyonuyla sağlığına kavuştu.
     Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan açıklamada, aşırı kilolu hasta Gülşen Oymaka, Op. Dr. Hayrettin Dizen ve Op. Dr. Özgür Kırdökün başında bulunduğu bir ekip tarafından mide küçültme (Laparoskopik Sleeve Gastrektomi) operasyonu yapıldığı bildirildi.
     Aşırı kilo nedeniyle günlük yaşantısında ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden hastanın ameliyat öncesi 120 kilogram olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Aşırı kilolarına bağlı bağlı olarak ciddi nafes darlığı ve yüksek tansiyon şikayetleri de olan hasta, denediği çeşitli diyetlerden de belirgin fayda görmediğini ifade etti. Bu nedenlerle cerrahi tedavi seçeneğinin ön plana geçti. Yunusemre Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanlarından Dr. Dizen ve Dr. Kırdök, bu derece aşırı şişmanlığın tüm dünyada bir hastalık olarak kabul edildiğini ve morbit obezite olarak adlandırıldığını, kişinin günlük aktivitelerini kısıtlamakla birlikte pek çok ilave sağlık problemine de davetiye çıkardığını, önemli psikolojik ve toplumsal sonuçları olan bir sorun olduğuna işaret etti. Sağlık Bakanlığının da geçtiğimiz yıl obezite ile mücadele için yoğun bir çalışma içine girdi.
     Bu şekilde diyet veya ilaç tedavisi aşamasını geçmiş olan hastalarda özellikle laparoskopik cerrahi tedavinin güvenle uygulanabildiğini, hastaların ameliyat sonrası dönemi daha az ağrı ile atlatabildiklerini, günlük yaşamlarına daha çabuk dönebildiklerini ve etkin şekilde kilo verebildiklerini ifade eden uzmanlar, Gülşen Oymak adlı hastanın bu operasyondan sonra ertesi gün ayağa kalkabildiğini ve çok az ağrı duyduğunu belirtti.
     Doktorlarına teşekkür eden hasta kilolarından kurtulmak için sabırsızlandığını, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Aşırı kilolarından mide küçültme operasyonuyla kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER