Aşırı sıcaklara dikkat

Aşırı sıcaklara dikkat -Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Adanur: -Dışarıdan tüketilen gıda maddeleri alınırken dikkatli olmak gerekmektedir


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yavuz Adanur, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havanın olumsuz etkilerine karşı, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
     Adanur, yaptığı açıklamada, sıcakların, hipertansiyon, kalp ve şeker gibi kronik hastalığı olanlarla, yaşlı ve çocuklar için olumsuz etkilerinin olabileceğini belirtti.
     Güneş ışınlarının dik olarak geldiği 12.00-16.00 saatleri arasında mecbur kalınmadıkça dışarıya çıkılmaması tavsiyesinde bulunan Adanur, sıcaklarda bol miktarda sıvı tüketilmesi gerektiğini kaydetti.
     Vitamin ve mineral içeren yiyeceklerin alınmasının önemine değinen Adanur, şunları kaydetti:
     Öğün yemeklerinde daha basit sebze gibi yiyecekler tüketilmelidir. Hamurlu, yağlı ve kalorisi yüksek yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Aşırı sıcaklarda dışarıdan tüketilen gıda maddeleri alınırken dikkatli olmak gerekmektedir. Zira aşırı sıcaklarda gıdalar daha çabuk bozulabiliyor. Tüketilen gıda maddelerinin saklanma ve temizlik özelliklerine de dikkat etmek gerekmektedir. Son kullanma tarihi bulunmayan hazır yiyeceklerden uzak durmak uygun olacaktır.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Aşırı sıcaklara dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER