Askeri uçağın düşürülmesi

Askeri uçağın düşürülmesi -Hataydaki kamplarda kalan Suriyeliler: -Türkiyenin oyuna gelmesini istemiyoruz


HATAY (A.A) - Hatayın Yayladağı ilçesindeki kampta kalan Suriyeliler, Malatyadan havalandıktan bir süre sonra Hatayın güneybatısında deniz üzerinde Suriye tarafından düşürülen askeri uçakla ilgili, Türkiyenin oyuna gelmesini istemediklerini belirttiler.
     Hatayın Yayladağı ilçesindeki 2 bin 800 kişinin kaldığı 1 Nolu konaklama tesisinde yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağıyla ilgili haberleri televizyonlardan takip ediyor.
     Yaklaşık 13 ay önce Suriyenin İdlip kentinden kaçarak Türkiyeye sığınan Ahmed Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin hem askeri hem de siyasi olarak çok güçlü bir devlet olduğunu, yaşanan olayla Türkiyenin Suriye üzerinden oyuna getirilmek istendiğini savundu.
     Suriyenin Lazkiye kentindeki yakınlarıyla telefonla görüştüğünü ve uçağın düşürülmesiyle ilgili de konuştuğunu ifade eden Muhammed, Türk uçağının Suriyenin kendi kararı ve imkanlarıyla vurulduğunu düşünmüyorum. Türkiye hem NATOnun hem de dünyanın önde gelen büyük devletlerinden. Türkiye, bu saldırıyla tuzağa düşürülmek ve güç kaybetmesini sağlamak isteniyor. Ama Türkiye soğukkanlılığını korumalı. Meseleyi siyasi yollara çözmeli. Türkiye devleti bize kucak açtı, bizlere sahip çıktı. Türkiyenin oyuna gelmesini istemiyoruz diye konuştu.
     6 ay önce Türkiyeye gelen Zekkur Koynak ise, Başbakan Recep Tayip Erdoğanın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı Arapça olarak dinlediğini kaydetti.
     Suriyenin uçağı kasıtlı olarak vurduğunu düşündüğünü belirten Koynak, Esed, olayı başka boyutlara çekerek, üzerindeki baskıyı atmaya çalışmaktadır. Dileğimiz şudur ki, NATO bu katile dur desin ve Suriye rejimini devirsin dedi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu/İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Askeri uçağın düşürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER