At, eşek ve köpek eşliğinde Hindistana

At, eşek ve köpek eşliğinde Hindistana yolculuk


KASTAMONU (A.A) - Hindistanı görmek için Fransadan at, eşek ve köpekleriyle yola çıkan Fransız iki arkadaş, Kastamonunun Abana ilçesine ulaştı
     Fransadan 2010da eylül ayında Rosudal adını verdikleri at, Cortex adını verdikleri eşek ve Pitty adını verdikleri köpekleriyle birlikte yola çıkan Morgane Lefevre (26) ve erkek arkadaşı David Verchot (33) İtalya, Romanya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistanın ardından Türkiyeye geldi.
     Kastamonunun Abana ilçesine gelen Verchot ve Lefevre, burada vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.
     Verchot ve Lefevre, kendilerine ilgi gösteren ilçe sakinleriyle Türkçe sohbet ederken, vatandaşlar da at ve eşeğe yiyecek vererek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.
     Morgane Lefevre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçükken rüyasında Hindistanı gördüğünü belirterek, rüyasını gerçekleştirmek için arkadaşıyla birlikte 2 yıl önce Fransadan yola çıktıklarını söyledi.
     Türkiyeyi çok beğendiğini ve insanların iyi niyetli olduğunu ifade eden Lefevre, Bugüne kadar İtalya, Romanya, Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistanı yürüyerek dolaştık. Geçtiğimiz yerlerde insanların ilgisi ve yaklaşımı bizi mutlu ediyor. Güzel anılarla gezimizi sürdürüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Semih Yüksel/Sinan Özmüş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber At, eşek ve köpek eşliğinde Hindistana Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER