At yarışları

At yarışları -Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan Yarışları İhsaniye Koşusu yapıldı


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları İhsaniye Koşusu yapıldı.
     Gölcük Belediyesi ve Gölcük, Değirmende Rahvan Atçılar Kulübü işbirliğiyle 17 Ağustos Rahvan At Yarışı Koşu Pistinde 9 kategoride 60 sporcunun katılımıyla yapılan yarışlarda baş kategorisinde birinciliği Mustafa Sertkaya, ikinciliği Mehmet Barut, üçüncülüğü ise Erkan Altayın bindiği atlar elde etti.
     Başaltı kategorisinde ise birinciliği Bekir Er, ikinciliği Mustafa Dinçbaş, üçüncülüğü Hikmet Ürkütün bindiği atlar kazandı.
     Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölcük ve civarında at yarışlarına gönül veren yüzlerce insan bulunduğunu belirterek, at yetiştiren meraklıların Türkiyenin çeşitli illerindeki yarışlara katıldıklarını söyledi.
     At yarışlarına gönül verenlerin arzuları doğrultusunda Gölcükte at yarışları organize etmeye başladıklarını hatırlatan Ellibeş, Süreç o kadar hızlı gelişti ki artık Türkiye finali, Türkiye Şampiyonası Gölcükte koşulur hale geldi. Bir başka özelliğimiz daha var. Yılda 3 defa 17 Ağustos Rahvan At Yarışı Koşu Pistinde yarışlar yapılıyor, bu da bir ilk. Türkiyede başka bir ilçede yok. Türkiye Şampiyonası burada koşulduğuna göre Türkiyedeki tüm yarışların üstünde bir yarış merkezi Gölcük olmuştur dedi.
    
     -Çocuklarımızı at sporuyla tanıştıracağız-
    
     Ellibeş, Gölcükteki kompleksi daha iyi hale getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Pistimizin Türkiyede örneği yok. Şimdi hedefimiz ahırların yapılması. Yeniden yapılanma kapsamında programımıza aldık ve ahırların yapılması konusunda karar aldık. Bu şekilde hem eğitimi burada verilecek hem de misafir gelen ya da bu yörede yaşayan insanların atları burada barınacak ve midilli atlarıyla eğitim vererek çocuklarımızı at sporuyla tanıştıracağız.
     Rahvan At Yarışları Tertip Komitesi Başkanı Levent Değirmenci ise deprem nedeniyle bir süre ara verilen at yarışlarını 2004 yılında yeniden düzenlemeye başladıklarını ve tesis yapma kararı aldıklarına dikkati çekerek, Türkiyede rahvan at yarışları için yapılmış tek tesisin Gölcükte olduğunu kaydetti.
     Kocaeli Üniversitesiyle (KOÜ) yürüttükleri proje kapsamında sahanın içine rahvan atları için barınaklar ve padoklar yapacaklarını anlatan Değirmenci, şunları bildirdi:
     Yine ilk hedefimiz, burayı 365 gün kullanılan bir tesis haline getirmek. Onları da tamamladıktan sonra Gölcükte uluslararası bir rahvan at yarışları düzenlemenin planlarını yapıyoruz. Gölcük, rahvan at yarışlarında Kocaelide değil, Türkiyede marka oldu. Şu anda dünyada bir ilki yapmanın peşindeyiz. Dünyanın 12-13 ülkesinde rahvan at yarışları yapılıyor, onlarla birlikte burada uluslararası bir yarış düzenlemenin hesaplarını yapıyoruz.
     Yarışlarda dereceye girenlere, kupalarıyla birlikte 25 bin lira ödül verildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay - Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER