Atanamayan Hafızlar Türkiye Sözcüsü Arpacı:

Atanamayan Hafızlar Türkiye Sözcüsü Arpacı: -Ayonkarahisarda 40 atanamayan hafız var. 60 camide de açık var


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Atanamayan Hafızlar Türkiye Sözcüsü Ahmet Arpacı, Afyonkarahisarda 40 atanamayan hafız olduğunu, 60 camide de açık bulunduğunu bildirdi.
     Arpacı, Afyonkarahisar Gazetecileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde (AGD) düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin her yerinde, her bölgesinde atanamayan hafız olduğunu söyledi.
     TBMMde atanamayan hafızlar için acilen bir yasanın çıkartılması gerektiğini bildiren Arpacı, şöyle konuştu:
     Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Nasıl ki; okulundan hiçbir diploma almayanlar için yasa çıkarılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının vermiş olduğu bu hafızlık belgesinin bir değeri varsa, okulundan diploma almışsa bununda bir hakkı vardır. Bu da bir kul hakkıdır. Eğer biz bunları gözetmezsen ne söyleyebiliriz. Afyonkarahisarda 40 atanamayan hafız var. 60 camide de açık var. Belkide bu camilerde Cuma Namazı bile kıldırılmıyor. Biz bu durumu bildiğimiz halde ilmimizle amel edemiyoruz. Türkiye genelinde 10 bine yakın açık var ve 15 bine yakın atanamayan hafız var. Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ile görüştük ve bizi dinledi. Biz aynı hassasiyeti Diyanet İşleri Başkanından da bekliyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Atanamayan Hafızlar Türkiye Sözcüsü Arpacı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER