Atatürkün Burdura gelişinin 83. yıl dönümü

Atatürkün Burdura gelişinin 83. yıl dönümü -Burdur Vali Vekili Özgödek: -Bizlere daha müreffeh bir ülke ve daha gelişmiş bir toplum oluşturma vizyonu sunan Mustafa Kemal Atatürkü, Burdura gelişinin 83. yılında bir kez daha sevgi


BURDUR (A.A) - Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkü, Burdura gelişinin 83. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle andıklarını bildirdi.
     Özgödek, Atatürkün Burdura gelişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyaya örnek olan destansı bir mücadele ile zorlu savaşların ardından Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğunu, bu mücadelenin mimarı, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün bu zorlu mücadelenin başarıyla sonuçlanmasından yedi yıl sonra, 6 Mart 1930da, savaşlar ile kazanılan istiklalin sevincini halkıyla paylaşmak üzere düzenlediği gezilerden birisiyle Burdura geldiğini kaydetti.
     Burdurun, Cumhuriyetin ilanıyla il olma şerefine nail olduğunu hatırlatan Özgödek, mesajında, Cumhuriyetin ilanı ile başlayan savaş sonrası toparlanma ve gelişim süreci hız kazanmış, bağımsızlığı uğruna dünyaya meydan okuyan Türkiye Cumhuriyeti, artık gelişim yolunda bir mücadelenin içine girmiştir. Muasır medeniyetler düzeyine ulaşmak adına heyecan ve coşku ile çalışan Burdur halkı, Atatürkün bu ziyareti ile büyük moral kazanmış ve bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarında büyük bir ivme yakalanmıştır dedi.
     Özgödek, Mustafa Kemal Atatürkün halkın moralini, düşünce ufkunu ve umutlarını geliştiren Burdur ziyaretinin 83. yılını hep birlikte idrak ederken, o yıllardan miras kalan heyecan ve azimle aynı hedef doğrultusunda yılmadan çalışmanın gayreti içerisinde olduklarını bildirdi.
     Özgödek, mesajında şunları kaydetti:
     Bizlere daha müreffeh bir ülke ve daha gelişmiş bir toplum oluşturma vizyonu sunan Mustafa Kemal Atatürkü, Burdura gelişinin 83. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Bu vesileyle bu vatan için canını hiçe sayan şehitlerimizi ve gazilerimizi de minnetle yad ediyor, tüm Burdur halkının bu kutlu gününü en içten dileklerimle tebrik ediyorum.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Atatürkün Burdura gelişinin 83. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER