Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü

Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -Milletimiz, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir lider olan Atatürkü yetiştirmiş, yüce bir millettir


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türk milletinin, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir lider olan Atatürkü yetiştirmiş yüce bir millet olduğunu bildirdi.
     Tahmazoğlu, Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.
     10 Kasımı Atatürkün, aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkararak, Türk milletine bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesi ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmasını sağlamak gerektiğini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     İçinde bulunduğumuz şartlara ve dayatmalara rağmen ülkemizi yıpratmak isteyenlere karşı, millet ve devlet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizi göstermek, Ulu önderimizin ölüm yıl dönümünde dünyaya vereceğimiz en güçlü mesaj olduğu inancındayım. Milletimiz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak, bundan 89 yıl önce Türkiye Cumhuriyetini kurarak, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Milletimizin bu mücadelesi, bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak, tarihte şanlı bir yere sahiptir. Türk milleti insanlığın ortak değerlerine, uygarlığın şekillenmesine büyük katkıda bulunmuş, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir lider olan Atatürkü yetiştirmiş, yüce bir millettir.
     Tahmazoğlu, Türk ulusunun hak ettiği saygınlığı dünyaya kabul ettiren Büyük Atatürkü ve silah arkadaşlarını, minnet, şükran ve rahmet duygularıyla andığını kaydetti.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER