Atatürkün ebediyete intikalinin yıl dönümü

Atatürkün ebediyete intikalinin yıl dönümü -Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya: -O, fikirleri ile daima aramızda yaşayacak ve modern Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar aydınlatacaktır


ANTALYA (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün fikirleriyle sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyetini aydınlatacağını belirtti.
     Sebahattin Akkaya, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 74üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Atatürkün işgal altındaki ülke topraklarını kurtarmak amacıyla bir millete rehber olduğunu vurguladı.
     Atatürkün üstün askeri dehası ile işgal altındaki toprakları kurtardığını kaydeden Akkaya, Atatürkün halkına güvenerek ulusal iradeyi milletin tek temsilcisi konumuna getirdiğini bildirdi. Akkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Gerçekleştirdiği siyasi, sosyal ve ekonomik reformlarla kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti çağdaş medeniyet seviyesini aşma yolunda önemli atılımlar gerçekleştirmiş ve bunun devamı olarak bugün bütün dünyanın gıpta ile baktığı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti nitelikleri ile mücehhez devlet yapımız ortaya çıkmıştır. O, fikirleri ile daima aramızda yaşayacak ve modern Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar aydınlatacaktır.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Atatürkün ebediyete intikalinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER