Atatürkün Ispartaya gelişinin 83. yılı

Atatürkün Ispartaya gelişinin 83. yılı -CHP İl Başkanı Şenol: -6 Mart gününü, Atatürkün gelişi dolayısıyla Ispartanın mutlu günlerinden biri olarak görüyoruz


ISPARTA (A.A) - CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 6 Mart tarihini, Atatürkün gelişi dolayısıyla Ispartanın mutlu günlerinden biri olarak gördüklerini bildirdi.
     Şenol, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Ispartaya gelişinin 83. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ispartalıların, Atatürkün Anadoluda başlattığı milli mücadeleye canı ve malıyla tam destek verdiğini belirtti. Ispartada Milli Mücadele döneminde 871 şehit verildiğini hatırlatan Şenol, Atatürkün 6 Mart 1930ta, Prof. Dr. Afet İnan, dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya, Ordu Müfettişi Fahreddin Altay ile Eğirdire ulaştığını kaydetti.
     Büyük Önderin Eğirdir Gölü ve Can Adayı çok beğendiğini vurgulayan Vedat Şenol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bunun karşısında daha sonra Can Adanın tapusu, Belediye Meclis kararıyla Atatürke verilmiştir. Atatürk, 6 Mart 1930 günü geldiği Ispartada coşkulu şekilde karşılanmıştır. Bugünkü Atatürk Bulvarından yürüyerek doğruca Tümen Komutanlığına gelen Atatürk, buradan Valiliği ziyaret ederek, çeşitli heyetleri kabul etmiş ve dertlerini dinlemiştir. Heyetlerin dilekleri arasında, Ispartanın İzmir, Denizli, Afyonkarahisar demiryolu şebekesine bir an önce bağlanması sık sık dile getiriliyordu. Atatürk, daha önce söz verdiği gibi, o gün öğle yemeğini Ispartalılarla birlikte yiyerek, Ispartanın sorunlarını dinlemeye devam etmiştir. Yemekten sonra Atatürk, saat 13.00te Burdura gitmek üzere Ispartadan ayrılmıştır. 6 Mart gününü, Atatürkün gelişi dolayısıyla Ispartanın mutlu günlerinden biri olarak görüyoruz.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Atatürkün Ispartaya gelişinin 83. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER