Atatürkün Silifkeye gelişi kutlandı

Atatürkün Silifkeye gelişi kutlandı


MERSİN (A.A) - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Silifke ilçesine gelişinin 88. yıl dönümü törenle kutlandı.
     İlçeye ilk ziyaretini 27 Ocak 1925, ikincisini 12 Mayıs 1926, üçüncüsünü 11 Şubat 1931, dördüncüsünü de 20 Şubat 1935 tarihlerinde yapan atanın ilçeye gelişinin 88. yıl dönümü kutlama töreni Atatürk Anıtında Silifke Belediyesi tarafından yapılan top atışı ile başladı. Daha sonra Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı anıta çelenk koydu. Anıttaki tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.
     Belediye Kültür Merkezindeki töreninde konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Atatürkün Silifkeyi ilk ziyaretinde modern tarım ve hayvancılıkta örnek teşkil edecek bir çiftlik kurma fikri doğrultusunda Tekir Çiftliği için arazi alınması çalışmalarına başlandığını kaydetti.
     Atatürkün 4. Silifke ziyaretinde Gazi Çiftliğinde yaptığı incelemelerin Türkiyeye yansımasının ise 1936 yılında Türkiyede Tarım Kredi Kooperatifleri kurulması direktifinin başlangıcı olduğunu ifade eden Öngel, Silifkeye yansıması ise Gazi Çiftliği ve yöresi için kurulan Tekir Tarım Kredi Kooperatifidir. Atatürk 1500 liralık katılım payı ile kooperatifin birinci ortağı olmuştur. Yine Gazi Çiftliğinde yapılan Tarım Okulu da Atatürkün 4. Silifke gezisinin bir sonucudur dedi.
     Öngelin konuşmasının ardından Silifke Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Atatürk Koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Taşeli Kültür ve Sanat Derneği Korosu tarafından Atatürkün sevdiği şarkıların seslendirilmesinin ardından Atatürk Evindeki resim sergisi gezildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Atatürkün Silifkeye gelişi kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER