Atatürkün Yozgata gelişinin 88. yıl dönümü

Atatürkün Yozgata gelişinin 88. yıl dönümü kutlandı


YOZGAT (A.A) - Atatürkün Yozgata gelişinin 88inci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
     Kutlamalar, Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Kutlamalarda, Atatürkün Yozgata gelişini temsil eden Anadolu Lisesi öğrencisi bir grubun taşıdığı Türk Bayrağı, Vali Abdülkadir Yazıcıya teslim edildi.
     Tören daha sonra İstiklal Anadolu Lisesi öğrencilerinin Atatürkün Yozgata gelişindeki hitabı ve Yozgatlıların Atatürke verdikleri cevap metnini okumasıyla devam etti.
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, törende yaptığı konuşmada, Atatürkün Yozgatı 15 Ekim 1924te ziyaret ettiğini hatırlatarak, o gün il genelinde yaşanan coşkunun ve heyecanın bugün de aynı şekilde yaşanmaya devam ettiğini söyledi.
     Atatürkün Kurtuluş Savaşında, Balkanlarda, Galiçyada, Çanakkalede, Kafkasyada sayısız şehit vermiş Bozok Yaylasının yiğit evlatlarının harman olduğu diyarı da ihmal etmeyerek Yozgata geldiğini ifade eden Başer, şunları kaydetti:
     Bizler de, bu ilin çocukları olarak, atalarımızın vatan sevgisi, hür ve bağımsız yaşama aşkı uğruna cihana gösterdikleri duruşa layık olma ve büyük öndere karşı, vefa duygularımızı göstermek amacıyla, Atatürk Yolu, Atatürk Ormanı, Atatürk Okulları, Atatürk ile ilgili çalışmaların yayınlanması gibi onun ismini ve mirasını yaşatacak, özveriyi gösteriyoruz, göstermeye söz veriyoruz. Atatürk, (Ünlü süvarilerin harp meydanlarında kahramanca dövüşen Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar, Bozok Yaylasının çocukları var olun...) derken, Bozoklu yiğitlerin, Yozgatlıların vatan mücadelesindeki gayreti ve sadakatini ilan etmektedir. Bozokun yiğitleri kahramanlık destanları yazmaya devam edecektir.
     Tören, 13. Atatürk Kros Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve folklor gösterileri ile sona erdi.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Atatürkün Yozgata gelişinin 88. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER