Atatürk Kültür Parkı güneş enerjisiyle aydınlatılıyor

Atatürk Kültür Parkı güneş enerjisiyle aydınlatılıyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, güneş enerjisiyle aydınlatılan Atatürk Kültür Parkında incelemelerde bulundu.
     Başkan Mustafa Akaydın, Antalyanın en büyük parklarından biri olan ve güneş enerjisiyle aydınlatılmaya başlanan Atatürk Kültür Parkını inceledi. Parkın aydınlatmasını beğenen Akaydın, Güneşkent Antalya Projesinin meyvelerini almayı sürdürdüklerini kaydetti.
     Atatürk Kültür Parkının güneş enerjisiyle aydınlatıldığına dikkati çeken Akaydın, Biz vatandaşlarımıza güneşten nasıl elektrik elde edebileceğini öğretiyoruz. Bunun gelişerek Antalyaya yayılmasını istiyoruz. Antalya güneşi çok iyi değerlendirmelidir. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak güneş enerjisini birçok projemizde kullanmayı sürdüreceğiz dedi.
     Proje kapsamında 3 aylık bir çalışmayla 850den fazla aydınlatma armatürünün revizyonu tamamlanırken, aydınlatmaların revize edilmesiyle yüzde 60a yakın tasarruf sağlanmış olacak. Atatürk Kültür Parkının koşu yoluna konulan beş dinlenme ünitesi üzerine yerleştirilen güneş panelleri ve 30 noktaya yerleştirilen güneş panelli aydınlatma direkleri ile park aydınlatılırken, projeye yapılan harcamaların elektrik enerjisi tasarrufuyla üç yıl içinde geri kazanılması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Atatürk Kültür Parkı güneş enerjisiyle aydınlatılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER