Atatürk Üniversitesinde konjenital kalp ameliyatı

Atatürk Üniversitesinde konjenital kalp ameliyatı


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde konjenital kalp ameliyatının gerçekleştirildiği bildirildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, kalp anomalisi (ebstein anomalisi ve asd) bulunan Yusuf Kalmaza (43) başarılı bir şekilde tam düzeltme ameliyatı gerçekleştirildiği belirtildi.
     Çarpıntı ve nefes darlığı şikayetiyle Kardiyoloji Kliniğine müracaat eden Kalmazda ebstein anomalisinin tespit edildiği belirtildi.
     Ebstein anomalisinin toplumda çok nadir görülen doğuştan gelen bir kalp hastalığı olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Hastaya kendi kapağını koruyarak, düzeltme ameliyatıyla birlikte kapak tamiri yapıldı ve kalbindeki delik kapatıldı. Ameliyat sonrası hastanın kalp ve kapak fonksiyonları tamamen normale döndü. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Yahya Ünlü, doğuştan kalp hastalıklarının bazen yıllar sonra tanınabildiğini, çocuk veya erişkinlerde özellikle nefes darlığı, çarpıntı, morarma ve ritim bozukluğu gibi belirtiler görüldüğünde bir kalp hastalıkları uzmanına müracaat edilmesi gerekiyor.
     Ameliyatı, Prof. Dr. Yahya Ünlü başkanlığındaki Opr. Dr. Uğur Kaya, Dr. Ziya Yıldız ile Kardiyoloji servisinden Doç. Dr. Fuat Gündoğdu ve Yrd. Doç. Dr. Ziya Şimşekten oluşan ekibin gerçekleştirdiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Atatürk Üniversitesinde konjenital kalp ameliyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER