Atatürk Üniversitesi kampüsünde gerginlik

Atatürk Üniversitesi kampüsünde gerginlik -Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Kampüsünde, karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Kampüsünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı.
     Yoncalık semtinde bulunan Eğitim Fakültesi Kampüsünde bir öğrenci grubunun basın açıklaması yapmasını istemeyen öğrenciler ile bölgedeki esnaf ve vatandaşlar duruma tepki gösterdi.
     Güvenlik önlemlerinin alındığı kampüste toplanan öğrenciler, daha sonra Aşağı Yoncalık semtine inerek burada bir süre bekledi. Slogan atan öğrenciler, yeniden fakülteye doğru yürüyüşe geçti.
     Fakülte binası önünde toplanan diğer gruba konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Erzurum İl Başkanı Abdullah Kırmacı, gruptakilerden dağılmalarını istedi.
     Daha sonra fakülte kantininde karşılaşan karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Çıkan kavganın ardından kampüse çevik kuvvet ekipleri ve TOMA sevk edildi.
     Fakülte önünde toplanan iki grup arasında da arbede yaşandı. Birbirlerine taş atan grubu dağıtmak için polis ekipleri, göz yaşartıcı bomba kullandı.
     Polis ekipleri, çevredeki vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulundu.
     Çevredeki esnaf ve vatandaşların kampüs önünde toplandıkları görüldü.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Atatürk Üniversitesi kampüsünde gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER