Atık kağıtlar tebrik kartı oldu

Atık kağıtlar tebrik kartı oldu -Eskişehir Tepebaşı Merkez İlçe Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi, atık kağıtları geri dönüştürerek tebrik kartı, teşekkür belgesi ve kartvizit yapıyor -Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç: Atık kağıtl


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Eskişehir Tepebaşı Merkez İlçe Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi, atık kağıtları geri dönüştürerek tebrik kartı, teşekkür belgesi ve kartvizit yapıyor. Bu yıl 2 bin kağıttan 7 bin 500 yeni yıl tebrik kağıdı hazırlanarak Türkiyenin dört bir yanına gönderildi.
     Tepebaşı Merkez İlçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sukurusu Uygulama Merkezinin kurulduğu 2009 yılından beri geri dönüşüm konusunda bugüne kadar 9 bin ilkokul öğrencisinin bilinçlendirildiğini belirterek, sağlıklı ve güvenli bir gelecek için geri dönüşümün çok önemli olduğunu kaydetti.
     İşe yaramaz denilerek atılan kağıtların değerlendirildiğini ifade eden Ataç, şöyle konuştu:
     Bu yıl atık kağıtlardan yılbaşı tebrik kartları yapmak aklımıza geldi. Cep telefonların atılan hazır ve toplu kısa mesajların insanları birbirine koparttığı mesajını vermek istedik. Cep telefonlarına toplu mesajlar atılıyor. Bu hoş bir şey değil. Tebrik kartlarına dönüşün mesajını vermek istedik. Atık kağıtlardan dönüştürülen bu tebrik kartlarıyla, çevreci mesajlar veriliyor. Bu yıl konu olarak Düşük Karbon Ayakizi İçin Enerji Etkin Bina projesini seçtik. Biz Tepebaşında Yaz Kış Güneşleniyoruz ibaresiyle gönderilen tebrik kartlarından 7 bin 500 adet basıldı. Bu tebrik kağıtları Narçiçeği Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından yapıldı.
    
     -Türkiyenin dört bir tarafına bu kartları gönderdik-
    
     Sukurusu Uygulama Merkezi yetkilisi Güneş Evrim Yılmaz da merkezde her yıl 23 ton atık kağıdı geri dönüştürdüklerini ve asıl amaçlarının insanlara el yapımı kağıdın önemini göstermek olduğunu bildirdi.
     Belediyenin atık kağıtlarını topladıklarını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:
     Bu kağıtları geri dönüştürüp belediyenin katılım belgesi, teşekkür belgesi ve kartvizit gibi ihtiyaçları da karşılıyoruz. Bu yıl 7 bin 500 yeni yıl tebrik kartı yaptık. Türkiyenin dört bir tarafına bu kartları gönderdik. İlk yıl 3 bin, ikinci yıl 4 bin 500 adet tebrik kartı yaptık. İki yıl önce kitap ayracı yaptık. Yanında bir kese içinde yerli aspir ve domates tohumu verdik. Geçen yıl bir değerler haritası verdik. Bu yıl kamu binalarından güneş enerjisinin kullanımı anlatan bir kart hazırladık.
     Yılmaz, toplanan kağıtların geri dönüşümü için kağıtları suda ıslatıp parçaladıklarını ve elekli bir kalıp yardımıyla parçalanan kağıtları sudan çıkarttıklarını anlattı.
     Sudan çıkartılan kağıtların aynı elek yardımıyla sudan arındırıldığını vurgulayan Yılmaz, Kağıdın suyunu sıkıyoruz. Daha sonra presleyip kurutuyoruz. Böylece kağıdı tekrar dönüştürüyoruz. Yaklaşık 2 bin kağıttan 7 bin 500 tebrik kartı elde ettik. Bu yılki tebrik kağıtlarını 4 haftada hazırladık dedi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Atık kağıtlar tebrik kartı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER