Atık kartonlardan Truva atı yaptılar

Atık kartonlardan Truva atı yaptılar -Sivasta Gerekeni Yapanlar Gençlik, Kültür, Sanat Grubu üyelerince atık kartonlardan yapılan Truva atı yoğun ilgi gördü


SİVAS (A.A) - Sivasta Gerekeni Yapanlar Gençlik, Kültür, Sanat Grubu üyelerince atık kartonlardan yapılan Truva atı yoğun ilgi gördü.
     Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen Atıktan Sanata Projesi kapsamında, Gerekeni Yapanlar Gençlik, Kültür, Sanat Grubu üyesi üniversite öğrencileri, atık kartonlardan Truva atı yaptı.
     Yaklaşık 20 günde hazırlanan 5,5 metre uzunluğundaki Truva atı, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesinin bahçesinde sergileniyor. Bu çalışma, görenlerin ilgisini çekiyor. Kimi vatandaşlar, Truva atının önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.
     Proje koordinatörü Ömer Şükrü Tütüncü, arkadaşlarıyla bir araya geldiklerinde karton kolilerin ne kadar fazla tüketilip çöpe atıldığı görüşüne vardıklarını ifade ederek, bununla ilgili bir çalışma yapmak istediklerini söyledi.
     Bu kapsamda, dönüşebilir atıklardan sanat eserleri yaptıklarını anlatan Tütüncü, 20 günde grup üyelerinin desteğiyle 5,5 metre uzunluğunda Truva atı yaptıklarını ifade etti.
     Truva atının yoğun ilgi gördüğünü aktaran Tütüncü, Yaptığımız bu karton Truva atı dünyanın en büyük karton heykeli olabilir. İnternette araştırdık, boyutlarına baktık, en fazla 3 metreye kadar var. Bu heykelimiz dünyanın en büyük karton heykeli kategorisine girer sanırım dedi.
     Liselerde geri dönüşümün önemini anlatan seminerler verdiklerini, okullara geri dönüşüm kutuları yerleştirdiklerini belirten Tütüncü, bu çalışmayla da çevre bilinci oluşmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.
     Grup üyelerinin, proje kapsamında atık tellerden yaptığı el ve akrep figürü ile plastik kapaklardan oluşturulan portre ve kola kutularından yapılan objeler dikkati çekti. Truva atı ve diğer çalışmalar, yarın ve pazar günü de sergilenecek.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Atık kartonlardan Truva atı yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER