Atlama Kulelerindeki arıza iddiası

Atlama Kulelerindeki arıza iddiası


ERZURUM (A.A) - Erzurumda bulunan atla kulelerinde finüküler sisteminin düzgün ve düzenliği çalışmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı ulusal ve yerel gazetelerde yer alan haberlerde, atlama kulelerinin bazı bölümlerinde arıza meydana geldiği belirtilerek, finüküler sistemin çalışmadığı ve kulelerde antrenman yapan kayakla atlama milli takım sporcularının sorun yaşadığı ifade edildi.
     Ayrıca söz konusu haberlerde, millilerin pistler ezilmediği için 125 ve 90lık iki kuleyi de kullanamadığı, bu sebeple atlayışlarını 40 metrelik küçük kulede gerçekleştirdiğinin yer aldığına değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında ilimize kazandırılan atlama kulelerinde habere konu olduğu şekilde herhangi bir arıza söz konusu değildir. Finüküler sistem düzgün ve düzenli olarak çalışmaktadır. Kamp yapmak üzere Kayakla Atlama Milli Takımı ilimizde bulunmamakta olup, ilimizdeki kayakla atlama sporcuları ise söz konusu atlama kulesinde antrenmanlarını yapmaktadır. Haberde yer alan bir diğer konu ise 125 ve 90lık kulelerin pistlerinin ezilmediği için kullanılamadığıdır. Bilindiği gibi atlama kuleleri bölgesinde 5 adet atlama kulesi mevcuttur. Bunlardan 20-40 ve 60lık olanlar antrenmanlar için 90 ve 125lik olanlar ise müsabakalar için kullanılmaktadır. Yani antrenmanlar için kullanılan atlama kuleleri faal tutulmaktadır. Müsabaka olmadığı için diğer iki büyük atlama kulesi ise şu an için kullanıma açık değildir.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Atlama Kulelerindeki arıza iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER