Atlı cirit, kötü alışkanlıklarından kurtardı

Atlı cirit, kötü alışkanlıklarından kurtardı -Erzurumda bir kişi 6 yıl önce başladığı atlı cirit sporuyla kötü alışkanlıklarından kurtularak, kentte bu sporun gelişmesine katkıda bulunuyor


ERZURUM (A.A) - Çağlar Sefertaş - Erzurumda yaşayan 41 yaşındaki Mehmet Adede, 6 yıl önce başladığı atlı cirit sporuyla kötü alışkanlıklarından kurtularak, kentte atlı ciridin gelişmesine katkıda bulunuyor.
     Adede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce dayısı sayesinde başladığı atlı cirit sporu sayesinde kötü alışkanlıklarını bıraktığını belirterek, izleyici olarak başladığı bu sporda iyi bir oyuncu olmayı başardığını söyledi.
     Atatürk Üniversite Atlı Cirit Kulübünün oyuncusu olduğuna işaret eden Adede, atlı ciride başlamadan önce kötü alışkanlıklarının bulunduğunu, bir türlü bu alışkanlıklarından kurtulamadığını anlattı.
     Dayısı Mürsel Delioğlunun katkısıyla atlı cirit sporuyla tanıştığını anlatan Adede, Benim kahvehane hayatım çok aşırıydı. Kahvehanede çeşitli oyunlar oynardık. Hatta bunun ilerisi kumara kadar gitti dedi.
     Dayısının kendisine bir at vererek, eğitmesini istediğini anlatan Adede, bir hafta atla zaman geçirdikten sonra yaşam şeklini değiştirmeye karar verdiğini söyledi.
     Adade, kötü alışkanlıklarından kurtulmak isteyenleri atlı ciritle tanışmaya davet ederek, kentte atlı cirit sporunun gelişmesine katkıda bulunmak için elinden geleni yaptığını anlattı.
    
     -Atlı ciritle hayatım değişti-
    
     Atlı ciritle hem hayatının değiştiğini hem de spor yaptığını anlatan Adede, şunları kaydetti:
     Babam atlı atlı cirit oynamama ilk önce izin vermedi. Ama daha sonra alışkanlıklarımı terk ettiğimi görünce mutlu oldu. 80 yaşında olsam, dizim dolansa bile atın üstünden aşağı inmem. Şimdi de Atatürk Üniversitesi Atlı Cirit Kulübünün oyuncusuyum. İşten çıktığım zaman hemen buraya gelir, atların bakımını yaparım. Oğlum da benimle atların bakımıyla ilgileniyor. Bazen arkadaşlarım kahvehaneye çağırıyor, oraya gitsem de dışarıda otururum. Çayımı içer, giderim. Eskiden işten çıktıktan sonra hemen kahvehaneye giderdim. Şimdi okey taşının sesinden bile rahatsız oluyorum.
     Adede, atlı cirit sporunun kentte daha yaygınlaşması için çaba gösterdiğini belirterek, bu sporu yapmak isteyenlere her zaman yardımcı olmaya hazır olduğunu kaydetti.
     Adedenin oğlu Burak Adede de 9 yaşından bu yana ata bindiğini, at binmenin güzel bir duygu olduğunu söyledi.
     Babasının ciride başlamasının ardından kendisinin de at binmeye başladığını ifade eden Adede, Atlı cirit sporunun herkes tarafından bilinip, daha fazla oynanmasını istiyorum. Babamın kahvehane hayatını bırakıp bu spora başlaması bizleri çok mutlu etti. Atlı ciride başladıktan sonra bize daha fazla zaman ayırmaya başladı dedi.
     Adedenin dayısı Mürsel Delioğlu da (54) 25 yıldır atlı cirit sporuyla ilgilendiğini belirterek, yeğeninin kötü alışkanlıklarını bırakıp ciride başlamasında öncü olduğunu söyledi.
     Yeğenine atını verdiğini anlatan Delioğlu, Mehmete verdiğim atı çok seviyordum. Yeğenim de o zaman kahvehaneye takılıyordu. Birkaç defa kahvehanede oyun oynarken rastladım. Kızdım ve aşağı indirdim. Aldım onu atlı cirit kulübümüze getirdim, alıştırdım. Ata merak salınca kötü alışkanlıklarını bıraktı. Artık gece gündüz, boş zaman olduğu zaman hemen kulübe geliyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Atlı cirit, kötü alışkanlıklarından kurtardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER