ATOdan AAya plaket

ATOdan AAya plaket -Ankara Alışveriş Festivaline katkılarından dolayı AAya plaket verildi -ATO Başkanı Salih Bezci: Festival her yönüyle sahiplenilecek ve gurur duyulacak bir organizasyon olarak Ankara tarihine ad


ANKARA (A.A) - Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Ankara Alışveriş Festivaline katkılarından dolayı Anadolu Ajansına plaket verildi.
     ATO Kongre ve Sergi Salonundaki plaket törenin açılışında ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Alışveriş Festivalinin kentte canlılık getirdiğini belirterek, Ankaralıların da festivale ilgi göstermesinin kendilerini memnun ettiğini ifade etti.
     Festivalin tüm sektörlerde ciroları önemli ölçüde arttırdığını dile getiren Bezci, şunları söyledi:
     Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre cirolarda ortalama yüzde 33lük artış tespit edildi. Geçen yıl İstanbulda mart ve nisan aylarında düzenlenen festivale Ankaradan yüzde 14lük katılım oldu. Ankara ekonomisinde yaşanan bu yüzde 14lük ciro kaybının önüne geçildiği de düşünürsek Ankara Alışveriş Festivalinin başarısının yüzde 47ler düzeyinde olduğu söylenebilir.
     Bankalararası Kart Merkezinden alınan bilgiye göre, sektöre bağlı ciro artışının yüzde 70 ile kuyumculuk sektöründe yaşandığını bildiren Bezci, Kuyumculuk sektörünü, yüzde 60lık ciro artışıyla gıda, yüzde 40lık artışla da elektrikli ve elektronik eşya sektörleri izledi. TCDDden aldığımız bilgilere göre, 294 bin kişi yüzde 50 fiyat indirimini fırsat bilerek festival süresince Yüksek Hızlı Treni tercih etti. Yine festival döneminde Ankaraya hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22, yerli turist sayısı ise yüzde 20 artış gösterdi. Festival her yönüyle sahiplenilecek ve gurur duyulacak bir organizasyon olarak Ankara tarihine adını yazdırdı dedi.
     Konuşmanın ardından, festivale katkısı sağlayanlara plaket verildi. AAnın plaketini kurum adına Ekonomi Haberleri Editörü Hamdi Ateş aldı.
    
     Muhabir: Özcan Yıldırım
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER