ATSO Başkanı Tosunoğlu:

ATSO Başkanı Tosunoğlu: -Mera bakımından Türkiyenin en iyi ve en doğal merasına sahibiz


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, bölgeden başka kentlere giden kurbanlıkların etinin kalitesinden kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirterek, Çünkü mera bakımından Türkiyenin en iyi ve en doğal merasına sahibiz dedi.
     Tosunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahandan başka kentlere 55 bin büyükbaş, 7 bin küçükbaş kurbanlık gönderildiğini, bu kurbanlıkların tamamının kaliteli ete sahip olduğunu söyledi. Tosunoğlu, şunları kaydetti:
     Ancak şu bilinmeli ki, bizden giden kurbanlıklar kalite anlamında başka yerlerdeki kurbanlıklarla karıştırılmamalı. Çünkü mera bakımından Türkiyenin en iyi ve en doğal merasına sahibiz. Bu bölgede yetişen hayvan başka bölgelerle karıştırılmamalı. Uzmanlara göre doğal mera ve doğal kaynak sularından beslenen hayvanlarımızdaki et kalitesi çok daha yüksek. Bundan kimsenin şüphesi olmamalı.
     Ardahandan daha çok kaliteli ete sahip kurbanlık elde edilmesinin mümkün olduğunu anlatan Tosunoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Bakanlık, buradaki hayvancılığa daha çok destek vermeli. Çünkü bugün eğer sadece kurbanlık olarak 55 bin büyükbaş hayvan il dışına çıkıyorsa, yarın bu 2 kat olabilir. Ama bundan daha önemlisi ise et kalitesi. Hayvancılık altyapısına, özellikle barınaklara, hayvan ırkının gelişmesine verilecek daha çok destekle sadece Türkiye değil, başka ülkelere de hayvan ihraç edilebilecek. Yeter ki, bakanlık buraya daha çok destek versin. Yeter ki, herkesim buradaki hayvan kalitesinin farkına varsın.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber ATSO Başkanı Tosunoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER