ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak:

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak: -2013 yılında bütün alanlarda ilerleme görmeyi ümit ediyoruz


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, 2013 yılının Antalyada ve Türkiyede her alanda ilerlemenin yaşandığı bir yıl olmasını temenni etti.
     Budak, yayımladığı yeni yıl mesajında, Antalyalıların ve 2013ü Antalyada karşılayanların yeni yılını kutladı, yeni yılın herkese huzur ve refah getirmesini diledi. 2013 yılında Cumhuriyetin 90. yılının kutlanacağını hatırlatan Budak, 2013 yılında Türkiyenin güçlü ekonomi ve tam demokrasi hedefi ve çağdaş uygarlık düzeyini aşma ideali doğrultusunda ilerleyeceğine inanıyor ve yeni yılın 2012 yılından daha güzel günler getirmesini ümit ediyoruz dedi.
     2012 yılında Türk ulusunun şehitleriyle üzüldüğünü, siyasi gerginliklerle yorulduğunu ifade eden Budak, 2012 yılında ekonominin son 10 yılın 2009dan sonraki en olumsuz yılı olduğunu kaydetti.
     Ekonomide yapısal reform ihtiyacının arttığına işaret eden Budak, İç ve dış talepte daralma, ihracatta ürün ve pazar çeşitlenmesine rağmen elde edilen artışın büyük çapta altın ihracatına bağlı kalması, tarım fiyatlarındaki gerileme, kredi kullanımındaki güçlükler ve çek ve alacak tahsilatındaki ciddi sorunlar bir çok üyemizin sıkıntı yaşamasına neden olmuştur diye konuştu.
     Budak, Antalya ekonomisinin de 2012 yılında ciddi zorluklar yaşadığını kaydetti.
     Antalyaya bu yıl 11 milyona yakın yabancı turistin geldiğini belirten Budak, ihracatın yüzde 18.7, istihdamın da yüzde 8,8 arttığını bildirdi.
     Ticarette durgunluk yaşandığını ve bu durumun vergi tahsilatına yansıdığını belirten Budak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Ticaret sektörümüz, esnafımız bir taraftan bu durgunluk, bir taraftan tahsilat sorunları, bir taraftan da AVMlerin ve büyük zincirlerin rekabet baskısı altında kaldı. 2012 yılında Antalyada çeşitli alanlarda gelişmeler yaşandı. Ancak, ticari alan planlaması, AVM yerleri planlaması, çevre yolları yapımı, kongre merkezi gibi konularda gerekli ilerleme sağlanamadı. 2013 yılında bütün alanlarda ilerleme görmeyi ümit ediyoruz.
     2013 yılının ekonomide daha iyi bir yıl olacağını kaydeden Budak, Türkiye ve Antalyanın gelişmeye devam edeceğine inandığını bildirdi.
     Türk halkının ve oda üyelerinin geleceğe güvenle bakmasını, ülkenin geleceği için herkesin birlik ve beraberlik, sevgi ve saygı içinde çalışmasını arzu eden Budak, 2012 yılında ATSO olarak sektörlerimizin sorunlarına ulusal ve yerel düzeyde çözümler aramaya devam ettik, turizm, tarım, sanayi, ticaret ve yapı sektörlerimiz için, ayrıca kent merkezimiz ve Kaleiçi için projeler başlattık ve yatırımlar yaptık. ATSO olarak 130. yıla erişmenin gururunu yaşadık. ATSO gelecek yıllarda da tarihinin verdiği gurur ve sorumlulukla üyelerine ve Antalyaya daha fazla ve daha iyi hizmet edecektir dedi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER