Attalos Heykeli önündeki havuz yenilenecek

Attalos Heykeli önündeki havuz yenilenecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Attalos Heykeli önündeki havuzu yenileyecek. Mekanik sistemi bozulan havuzun yerine, ışıklandırması, taş döşemeleriyle yenilenen ve kent merkezine yakışır yeni bir havuz yapılacak.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Kalekapısında bulunan Attalos Heykeli önündeki havuzu yenileyecek. Araç düşmesi nedeniyle zarar gören taşıyıcı ve mekanik sistemi tamamıyla sökülerek havuz yeniden inşa edilecek. Kent merkezinde bölgeye yakışır bir sistemle yapılacak havuz, ışıklandırma sistemiyle desteklenerek hoş bir görüntü sergilenecek.
     İhalesi gerçekleştirilen havuz yapımının sözleşmesi de imzalandı. Turizm sezonu nedeniyle başlayan inşaat yasağının bitiş tarihinden sonra yapımına başlanacak havuz, atıl durumdan kurtarılarak güzel bir görüntüye kavuşturulacak. Çalışmaların başlamasından sonra yaklaşık 1,5 ayda tamamlanması planlanan havuz, turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği kent merkezine ışıklandırması ve taş döşemeleriyle görsel bir güzellik katacak.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Attalos Heykeli önündeki havuz yenilenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER