AÜ Rektörü Kurtcephe, Birlik Vakfı toplantısına

AÜ Rektörü Kurtcephe, Birlik Vakfı toplantısına katıldı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, uluslararası ajansların tespitlerine göre özellikle son yıllarda Akdeniz Üniversitesinin dünyanın her ülkesinde olumlu anlamda haber olduğunu söyledi.
     Rektör Kurtcephe, Birlik Vakfı Antalya şubesinin toplantısında yaptığı konuşmada, kendisinin tıp alanı dışında göreve gelen tek rektör olduğunu belirterek, göreve geldiği ilk günlerde bazı çevreler tarafından kasıtlı olarak ulusal ve yerel platformda yargısız infaz yapıldığını savundu.
     Yazılanlara aldırmadan inandıkları doğruları yapmaya devam ettiklerini ifade eden Kurtcephe, Sahasında otorite olmuş insanları geniş yetkilerle donatıp çalışma alanlarını genişlettik. Dolayısıyla bu günkü başarımızı yakaladık dedi.
     Kısa sürede hem içeride hem de dışarıda birçok başarıya imza attıklarını dile getiren Kurtcephe, şunları söyledi:
     Uluslararası ajansların tespitlerine göre özellikle son yıllarda Akdeniz Üniversitesi, dünyanın her ülkesinde olumlu anlamda haber oldu. Göreve geldiğim günlerde internette Akdeniz Üniversitesini arayanlar, alnı Zülfikarlı bir adamın resmiyle karşılaşıyorlar, üniversitemizi adeta PKK yuvası sanıyorlardı. Ama o günden bu yana çok şey değişti. Şimdi sanal alemde, bizim enternasyonal başarılarımızla karşılaşıyorlar. Şimdi dünyanın gözü burada. Hem akademik hem de ekonomik çevreler bizimle ortak iş yapmak istiyor.
     Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesindeki teknokentin aldığı patent sayısının hiç de az olmadığını, bu sayede hem ülke ekonomisine hem de insanlığa bir çok olumlu katkılar yapıldığını vurgulayarak, Kırılmayan esnek seramik üretimi gerçekleştirdik. Araçlardaki ısıtma ve soğutma sisteminde devrim niteliğinde gelişmeler yaşandı. İlk Türk teleskobunun yapımı için ihale açıldı diye konuştu.
     Üniversitede fiziki anlamda da çok büyük gelişmeler yaşandığını, bir çok yeni fakülte inşaatının sürdüğünü, İlahiyat Fakültesi ve cami inşaatının da devam ettiğini anlatan Kurtcephe, 8 Hazirandaki Türkçe Olimpiyatlarının üniversite stadyumunda yapılacağını, Antalyasporun maçlarının da burada yapılması için çalışmalar olduğunu kaydetti.
     (MUH-HS)
<< Önceki Haber AÜ Rektörü Kurtcephe, Birlik Vakfı toplantısına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER